Başkan Yılmaz:Balıkesir,marka şehir olma yolunda

 

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet raporu Meclis’te açıklandı. 2021 yılı içerisinde gerçekleşen yatırım ve hizmetlerin kalem kalem aktarıldığı raporla ilgili tartışmalar iftar saatine kadar devam etti. Raporun sunumuyla ilgiyi Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan’ın sunumu uzayınca, muhalefetin raporla ilgili görüşlerini aktarmasına fırsat kalmadı. İftar saatinin yaklaşması nedeniyle raporla ilgili tartışmalar iftar sonrasındaki oturuma bırakıldı.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2021 yılı faaliyet raporu hakkında konuştu. Yılmaz, şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışına sahip olduklarını ileri sürdü. Yılmaz, Balıkesir’in 20 ilçesiyle uyum içinde çalıştıklarını, geride kalan 3 yılda önemli yatırım ve hizmetlere imza attıklarını da belirtti.

Başkan Yılmaz rapor hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

 

“İLÇELERİN DERDİ BÜYÜKŞEHİR’İN DERDİ”

“3 yıl içerisinde çok şeye imza attık.  Attığımız imzalar büyük devasa projeler değil, daha önce başlanan işlerin bitirilmesini hedefledik. Hangi ilçemizde ne işe başlandıysa onları bitirmeyi hedefledik. İlçe belediye başkanlarımızla içselleştiğimize inanıyorum. İlçe belediye başkanları ile beraber hareket ediyoruz. Büyükşehir ilçe belediyeleriyle beraber var. Onların derdi bizim derdimiz olduğu sürece Büyükşehir büyük olur.

 

“MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”

Biz 5 yıllık Balıkesir kalkınma planı yaptık. Planın yüzde 60’ını geçtik. Planladığımızın önündeyiz. Şehrin imajı ve bütünleşmeyle ilgili kültürel, sosyal hayatında marka değerinde zaman alacak işlerde gerçekten hızlı ilerledik.  Allah nasip ederse Balıkesir’de yapacağımız festival gibi çalışmalar Balıkesir üreticisinin ekonomik hayatını çok büyük etkileyecek. Biz marka olma yolunda İstanbullu’nun gözünde çok uç noktaya geldik. Bütçe denk, yapı eserlerinde geldiğimiz nokta çok iyi. Yarım köprülerimizi tamamladık ve üstüne 5 köprü daha yaptık. Balıkesir’i artık müjde ve güzel işler ile anlatacağız. Balıkesir bundan sonra tutulamaz.

 

“ŞİİRİN ALTYAPISINI OLUŞTURDUK”

Daire başkanlarımız artık ilçelerle lokomotif gibi çalışabiliyor. Müşterek noktada sonuç alma ve Ankara ve ilçe belediyelerindeki personelle ilişkiler konusunda muazzam bir sistem oluştu. İşte şiir gibi yönetiyoruz diyoruz ya bu şiirin alt yapısı oluştu. Dairelerde sistem kılcal damarlara kadar çalışıyor bizim de meziyetimiz o. Plan ve parayı yönetiyorsak şehri de şiir gibi yönetiriz. Balıkesir’e Balıkesir için düşünüp söyleyen herkese bu noktada teşekkür ediyorum.”

 

“7 BİN İNSAN TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR”

Yücel Yılmaz’ın ardından Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan 2021 yılı içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde yapılan yatırım ve hizmetleri detaylarıyla anlattı. Faaliyetleri konu eden videonun da izlendiği Meclis’te, üyelerin yapılan çalışmalarla ilgili tanıtım videosuna ilgi göstermemesini eleştiren Küçükkaptan, “biz burada faaliyetlerimizi anlattık ama kimse izlemedi, bakmadı. 7 bin arkadaşımızla gece gündüz çalışıyoruz. Burada çalışırken can verenler oldu, şehit olanlar oldu. 3 arkadaşımız engelli kaldı. 7 bin insan burada teşekkürü hat ediyor. Ama siz izlemediniz bile” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

RAPORLA İLGİLİ TARTIŞMA VE OYLAMA  İFTAR SONRASINA BIRAKILDI

İftar saatine kadar faaliyet raporunun oylanıp kabul edilmesi hesaplanırken, konuşmalar uzayınca hesap tutmadı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın başkanlık ettiği Meclis’te, iftar saati yaklaşırken muhalefetin eleştiri hakkını kullanması üzerine AK Parti sıralarından tepki sesleri yükseldi. CHP’li Meclis üyeleri Canan Kırdar, Tümdeniz Çelebi ve Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan raporla ilgili lokal eleştirilerde bulundu. Kırdar, 2020 ile 2021 rakamlarının kıyaslamasını yaptı; 2021’de 2020’ye oranla daha az yatırım ve hizmet yapıldığını ileri sürdü. İftara dakikalar kala hala tamamlanamayan oturumda iktidar sıralarıyla muhalefet arasında zaman zaman karşılıklı atışmalar yaşandı. 2021 yılı faaliyet raporunun oylanma işlemi iftar sonrasına bırakıldı.