Churchill: Böyle tavşan gibi üremeselerdi, aç kalmazlardı!

FAZIL DUYGUN / GAZETECİ

İngiltere’nin, tarihe “tonton amca” olarak lanse edilen, 2. Dünya Savaşı’nda milletleri Hitler’in zulmünden kurtarmış(!) sevimli bir kahraman olarak gösterilen meşhur başbakanı Winston Churcill’in Hind kıtasında açlıktan ölenler için söylediği sözler bunlar.

Konuya girmeden önce, Churcill’in zihin dünyasına şöyle bir göz gezdirecek olursak, Hitler’e rahmet okutturacak korkunç bir adamla karşı karşıya olduğumuzu görürüz.

CHURCHİLL şöyle diyor:

“Beyaz protestanlar en üstte, beyaz Katolikler bir alta, Hintliler ve Afrikalılar ise en alta... Amerika'daki Kızılderililere ya da Avusturalya'daki Aborjinlere karşı büyük bir yanlış yapıldığını kabul etmiyorum. Olan, daha güçlü bir ırkın, dünyevi olarak daha bilge bir ırkın gelip gerekeni yapmasıdır.” (1937 yılında, Filistin Kraliyet Komisyonu’ndaki bir toplantıdaki konuşmasından)

Özgürlük, demokrasi, insan haklarına saygının kalbi olarak tanıtılan liberal İngiltere’nin Başbakanı Churcill, Protestanlar haricindeki herkesi, kademe kademe, işte böyle aşağılıyor. Hızını alamıyor, Kuzey Amerika’da İngiliz göçmenlerin katlettiği milyonlarca Kızılderili ile yine İngiliz ayak takımının katlettiği milyonlarca Avustralya yerlisi Aborjinler için de “öldürülmeyi haketmişlerdi” diyebiliyor.

Böyle bir vahşî zihin yapısına sahip, Anglosakson Churchill’in başlıktaki sözü ne zaman ve nerede söylediğinin hikâyesini de kısaca anlatalım:

ÜÇ MİLYONDAN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

2. Dünya Savaşı’nda, hâlâ İngiliz işgalinde bulunan ve Hind kıtasındaki (bugünkü, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan topraklarını ihtiva eder) Bengal Körfezi, savaş esnasında, 1943 yılında Japonlar tarafından işgal edilir.

Savaş devam ederken, İngilizlerin “açlık” politikası sebebiyle Japon işgalinden önce başlayan ve bu işgalle birlikte daha da tetiklenen bu Bengal açlık krizinde, en az 3 milyon Bengalli ölür. Bu soykırımın temelinde, İngilizler ve Başbakan Churcill’in vahşi siyaseti yatmaktadır.

Çünkü Hindistan buğdayını zorla İngiltere’ye getirtir, bölge insanı savaşın da getirdiği kıtlık yüzünden zaten kıvranmaktadır ve kendi buğdaylarına da işgalci İngilizler el koymuştur. Bangladeş’teki bu açlık krizi hiç umurunda bile değildir.

Churcill’in Gizli Savaşı (Churchill’s Secret War) kitabının yazarı Hindli Madhusree Mukerjee, Churcill Hükûmeti’nin aç kalan insanlara bakışını şöyle anlatır:

“Avrupa’daki siviller kurtarıldıktan sonra, Avustralya’dan 170 bin ton buğday getirilir, bu buğday gemileri, açlık çeken Hindistan’ı bypass ederek, stok yapılmak için doğrudan Avrupa’ya gider.”

İngilizlerin “tonton”(!) amcası Churcill ise Bengal Körfezi’ndeki bu açlık krizi ve ölen 3 milyondan fazla insan için, “Kabahat kendilerinin. Böyle tavşan gibi üremeselerdi, aç kalmazlardı!”* der.

*Kaynak: Viewpoint Weekly