EĞİTİME 550 MİLYONLUK YATIRIM DESTEĞİ

 

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Ulusal ve Yerel Basın Mensuplarına Bandırma’da Bakanlık bütçesinden aktarılan kaynaklarla yapımı devam eden eğitim kurumlarını gezdirdi, güncel projeler hakkında bilgi verdi, Bandırma’da yeni yapılacak olan okulların inşaatına başlandığını söyledi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, 2005 yılından buyana ilçeye toplam eğitim yatırım miktarının 550 milyon lira olduğunu kaydetti. 2022 yılı yatırım programında bulunan eğitim yatırımlarının toplam maliyetinin ise 150 milyon lira olduğunu söyleyen Aslan, bahse konu yatırım miktarı dikkate alındığı zaman 2005 yılından bu yana Bandırma İlçe Milli Eğitimin rekor bir yatırım desteği aldığının altını çizdi. Yapılan denetimler sonrasında depreme dayanıklı olmadığı tespit delin Bandırma Ortaokulu için yıkım kararı alındığını hatırlatan Aslan “Okulun yerine yeni 12 derslikli okul yapılacak. Aynı alana ayrıca Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Anaokulu yapılacak” dedi.

Depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılan ve yeniden inşaatına başlanan okulların çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Mevcut projelerde inşaatı başlayan ve güçlendirilmesi yapılan okullar da dâhil olmak üzere toplam yatırım tutarının 150 milyon lira olduğunu kaydetti.. Bu projelerin Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü tarihinde tek seferde yapılmış olan en büyük yatırım olduğunu belirten Aslan, “2022 yılı bütçesinden planlayarak oldukça büyük bir eğitim yatırımı yaptık. Altyapı sorunumuzu da bu şekilde yaklaşık yüzde 90 oranında giderdik.Bandırma’da şu an her düzeyde özel eğitim okulu bulunuyor.. Engelli öğrencilerimiz için okul öncesinden liseye kadar her düzeyde bütün yatırımlarımız tamamlanmış olacak. Bu kapsamda Balıkesir’de bir ilki başarmış olduk.Okul öncesi düzeyde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz için yaptığımız Çınarlı Özel Eğitim Uygulama Anaokulu, Bandırma’da bir ilki temsil ediyor. Diğer okullarımızın bünyesinde özel eğitim ihtiyacı olan anasınıfı öğrencilerimiz var. Bu okulumuzu hizmete aldığımızda öğrencilerimizi buraya taşıyacağız. Hepsi bir arada bu okulda eğitim görecek. Bize 4 derslikli bir okul lazımdı ancak ilerleyen zamanlarda ihtiyaç olabileceğini düşünerek 8 derslikli yapıldı.” Dedi. Bu okul haricinde 2 anaokulunun da temelini attık 1 anaokulunun daha yatırım projeleri sürüyor.

Projeler arasında yer alan 600 Evler Anaokulunun, 8 derslikli bir okul olacağı, okulun giriş katında özel eğitim öğrencileri, üst katında ise normal eğitim alan öğrencilerin eğitim göreceğini belirten Aslan, “Okul öncesi eğitimle ilgili yoğun bir yatırımımız var. Okulun inşaat temelleri atıldı ve devam ediyor. Bütün hizmet alanlarıyla, ihtiyaçları giderebilecek son derece modern bir okul yapıyoruz. Bandırma’da özellikle okul öncesi eğitim için ciddi eksiklikler vardı. Bu eksikliklerimizi gidermeyi planlıyoruz. İlerleyen yıllarda bakanlığımızın vizyon politikaları arasında olan okul öncesi eğitimi zorunlu eğitime dahil etme projesi kapsamında şimdiden gerekli yatırımları yaparak bu sürece hazırlıklı bir şekilde devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yıkılan Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yerine Millî Eğitim Bakanlığı’nın YIKYAP projesi kapsamında 24 derslikli yeni bir İmam Hatip Lisesi yapımına da başlandı. Okulun, yeni koşullara ve eğitim öğretim ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandığını aktaran Müdür Mutlu Aslan, “Daha önce İmam Hatip Lisesi bünyesinde bir pansiyon vardı. Öğrenci sayısı düştüğü için pansiyonu kapattık. Depreme dayanıksız okullardan biriydi. Müstakil tek bir okul binası olarak yapımına başlandı. Seneye eğitim ve öğretim yılı için hazır olacak.” dedi.

Bölgedeki anaokulu ihtiyacının giderilmesi için Kayacık Anaokulu inşaatına da başlandığını belirten Aslan, “Önümüzdeki yıllarda bölgenin yoğun bir yapılaşmaya açık olması sebebiyle bu proje yapıldı. Çevre bölgelerdeki yakın olan okulların anasınıflarını da bu okula devredeceğiz. Okul öncesi öğrencilere yönelik yapılan bu çalışmada eğitim kapasitemizi artırıyoruz. Bu yatırımlar tamamlandığında Bandırma’da okul öncesi öğrencilerin eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını giderecek altyapıya kavuşmuş olacağız. Bu okulu da önümüzdeki eğitim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Aslan, Bandırma Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında zeminin daha güçlü olması için diğer okullardan farklı bir çalışma gerçekleştirildiğini aktardı. İnşaat esnasında yol kenarlarında çökmeler yaşandığına dikkat çeken Müdür Aslan, “Müteahhitler bu konuyla ilgili gerekli önlemleri alarak ilerliyor. Ticaret Lisesi Bandırma’nın köklü ve eski kurumlarından bir tanesi. Bandırma’da ilk görevimi yaptığım yer bu yüzden benim için özel bir anlam ifade ediyor. Önümüzdeki yıl okulumuzun hizmete açılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Aslan, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Fatih İlkokulu’nun yeniden inşasına başlandığını söyledi. Yeni Mahalledeki 9 dönümlük arsaya yapılan 24 derslikli ilkokul tamamlanınca Ticaret Odası İlkokulu’nun ilkokul öğrencilerinin bu okula taşınacağı ve önümüzdeki yarıyıl tatiline doğru bu okulu hizmete açmayı planladıklarını belirtti.

Son olarak Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nin inşaatıyla beraber Bandırma’da ‘Liseler Vadisi’ projesinin nihayete ereceğini söyleyen Müdür Mutlu Aslan, bu lisenin şehirdeki üç sınavlı okuldan biri olduğunu kaydetti. 24 derslikli olarak yapılacak olan okulun, 2024 yılında faaliyete geçeceğini söyledi. İlerleyen süreçte birkaç okul projesi daha yapılacağını müjdeleyen Mutlu Aslan, Bandırma Ortaokulu’nun yıkım kararının ardından yerine bir okul yapılması için ihale sürecine başlandığı bilgisini verdi. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulunun da yapılacağına değinen Aslan, büyük oranda okul ihtiyaçlarını gidermiş olacaklarını açıkladı.