Gözden kaçırılan ayrıntı: İngiliz büyükelçi..!

 

Kar yağışının İstanbul'da hayatı olumsuz etkilediği vakitlerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği görüşme tartışma konusu oldu.

İmamoğlu'nun bir balıkçıda çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada tepki çekerken, CHP'li bazı isimler fotoğrafın eski olduğunu savundu.

CHP'li Barış Yarkadaş, "Hiç utanma kalmadı" diye tepki gösterdi, fotoğrafın yazın çekildiğini öne sürdü.

Yarkadaş, "Yaz aylarında çekildiği her halinden belli olan bir fotoğrafı paylaşıyor ve “İmamoğlu kar yağarken restoranda keyf çatıyordu” diye yazıyorlar." dedi.

Gün içerisinde tartışmalara neden olan iddiaya ilişkin gazeteci Murat Ağırel, işletme sahibi ve İmamoğlu ile görüştüğünü dün saat 18 civarında İmamoğlu'nun restoranda olduğunu yazmıştı.

BİR AY ÖNCEDEN REZERVASYON YAPMIŞ

Gündeme Dair Her Şey'e konuşan restoran işletmecisi, İmamoğlu'nun dün akşam restorana geldiğini doğruladı. Görüşmenin ses kaydı Twitter'dan yayınlandı. Ses kaydında, işletmecinin, "Rezervasyonları bir ay önceden yapıldı. Dün akşam 6 gibi geldiler. Bir saat kaldılar, gittiler" dediği duyuluyor.

İMAMOĞLU, YEMEĞİ DOĞRULADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün gece 'balıkçı restoranında yemek yediği' tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, İngiliz büyükelçi ile görüşmesine ilişkin bir şey söylemedi ve yemek molası için orada bulunduğunu savundu.

İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.
3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.
Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir."

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİSİ DE AYNI RESTORANDA

Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda İmamoğlu ile birlikte görülen kişinin Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott olduğu ortaya çıktı. 

7 Aralık 2021'de İngiliz Büyükelçi ile Ankara'da görüşen İmamoğlu'nun kısa süre sonra neden görüşme ihtiyacı duyduğu merak konusu oldu.

Paylaşımların ardından İmamoğlu soluğu AKOM’da aldı.