Neler oluyor?

Dünyanın başka derdi-davası yokmuşçasına İsveçli Bir kendini bilmez faşist gündemın baş köşesine oturdu ve hep birlikte filmi izlemeye mahkum ediliyoruz.

 

provokatör İsveç’li  değil,Danimarkalı.Yani ithal. Danimarkalı aşırı sağcı Stram Kurs lideri Rasmus Paludan.Polis koruması altında Kuran-ı  Kerim yakıyor.

 

İsveç’in değişik kentlerinde özellikle müslümanların yoğun yaşadığı mahalleleri seçen Paludan,insan hakları,ifade özgürlügü adına polis koruması altında eylemini gerçekleştiriyor.

 

Aklı selim kime sorsanız,bu zat-ı muhtereme, yövmiyeli,kullanışlı aparat  gözüyle bakar ama biz de aklı bir yana itip,günlerdir, ciddi ciddi  kendini bilmez bir faşisti konuşuyoruz.Aynı şekilde PKK’lı teröristlerin C.başkanı Erdoğan’ı  hedef alan eylemi gündemimizde.Asllında sergilenen  maskaralıkları konuşuyoruz.

 

 

Bir devlet,maskaralıkların esiri olabilir mi?

 

Elbetteki, hayır!

 

Oynanan  oyun ne?

 

ABD emperyalizmi denklemi yönlü kuruyor.Tezgahin bir ucunda Türkiye var.Diğer ucunda Finlandiya/ İsveç var.Bir yandan politik kibri okşarken.hasmını sonuçsuz  cebelleşmeler içinde tüketmeyi,yalnızlaştırmayı hedefliyor.

 

Emperyalizm,oyunu acımasız oynuyor.Amanı.lütfeni yok.En doğal insan hakkını çiğniyor.Manevi değerleri yok sayıyor.Irkçılığı, adaletsizliği, şiddeti,faşist her yöntemi  meşru kılıyor.