Polat: Yakışıksız polemiklerin içinde olmayacağız.!

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve çalışma gruplarının  Bandırma’yı ilgilendiren her olayda doğal taraf olduğunun altını çizdi.

 

Provokasyon yapıyorlar

 

Bu şehrin yararına olacak her işin içinde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Polat “17 Eylül 2020 tarihinde Ayyıldız Tepede yeri belli olmadan yatan şehitlerimizi gündeme getirmiştik. Bundan sonraki süreçte bize şehitlerimiz ve Son Kurşunun atıldığı mücadeleler ve ilgili konularla alakalı her türlü çağrının içinde amasız, fakatsız ve soru sormadan yer aldık. Bu süreç içerinde birilerinin iftira attığı gibi değil tamamen tarihçi yazar Ümit Doğan’ın daveti ile Türkiye’de alanında tek olan harp coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan bölgemize geldi ve ekibiyle incelemelerde bulundu. Dr. Selim Erdoğan hocamız bize müjdeli haberler verdi ve kamuoyu paylaşıldı. Kent Konseyi sürecinde de Tarih Çalışma Grubunu oluşturduk. İlgili derneklerin hepsi davet edilip beraber yol yürüme davetleri yapıldı. Ancak sonrasında bu işin içinde olmak istemeyen kesim önce gençlik meclisinde siyasi provokasyon yaparak sonrasında da bizleri yalan tarih ve kimliksiz gibi suçlamalarla hatta kayıtlarda da dediğimiz belli olarak gün sayma ve iftira atmaya aralıksız devam etti” dedi.

 

Doğru bildiğimiz yoldan asla vazgeçmeyeceğiz

 

Polat devamında şunları söyledi “Basın kayıtları ve kimlerle gidildiği belli olan ve belgeleri de elimizde olan videoları sabit sözüm ona çalışmalar yapıldı. Bunların hiç birinde Kent Konseyi davet edilmedi, bilgi verilmedi. Dr. Selim Erdoğan hocamın Eylül ayında talebi olan jeoradar uygulaması için Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un desteği ve belediye müdürlüklerinin talebi ile 18 Mart Üniversitesi işbirliği ile ve Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç’ın büyük gayreti ve fedakarlığı ile uzunca süredir takibini yaptığımız çalışma hafta sonu gerçekleşti. Burada çalışma diyorum bu arazi çalışmasıdır buradan çıkacak rapor sonuçlarını Serdar Polat değil Ümit Doğan değil Dr. Selim Erdoğan değil Bandırma Belediyesi, Bandırma Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliği değerlendirecektir. Raporlar resmi kurumlara iletilecektir. Bizler sadece birar aracı birer gönüllüyüz. Hafta sonu çalışmalara bizzat Ümit Doğan’ın daveti ile Dr. Selim Erdoğan gelmiş ve arazide soğuk bir aralık gününde yer almıştır. Şehitlerimiz üzerinden bizden habersiz resimlerimizle bize tek bir bilgi sorulmadan işin içine siyaset ve siyasi partileri sokarak bizleri yalan tarihçi ve çeşitli şekillerde suçlayarak hatta provokasyonu abartıp, Bandırmalı olmamakla itham edenlere sadece şunu diyebiliriz, biz doğru bildiğimiz yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimizin mezarlarının bulunması için çaba sarf edenlere teşekkür ve minnet edeceğinize yaptığınız paylaştığınız ve paylaştırdığınız her şey tarihe not düşülmüştür. Bu şehirde hiç birimiz kalmayabiliriz ama o şehitlerimiz o tepelerde ebediyen yatacaklardır. O şehitlerin kemiklerini sızlattınız. Tarihte bunu yazacak”