Tüm emekliler için ücretsiz!

SGK, emeklilere yönelik yeni bir düzenlemeyle kaplıca hizmetlerini ücretsiz hale getirme kararı aldı.

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK

Ücretsiz kaplıca hizmeti 81 ilin tamamında geçerli olacak. Yeni uygulama, yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklar ile mücadele eden emeklilere bir nefes aldıracak. Özellikle sağlık sorunları sebebiyle yüksek maliyetli tedavilere yönelmek mecburiyetinde kalan emekliler, kaplıcalarda rahat bir tedavi süreci imkanına kavuşabilecekler.

Üstelik kaplıcalar, sağlığa faydaları ile bilinen ve halk arasında yaygın olarak kullanılan ve bir yöntem olarak tıbbi tedavi listesine dahil edildi.

YOL MASRAFLARI DA KARŞILANACAK

SGK, uygulamaya göre yalnızca kaplıca tedavilerini değil, kaplıcanın olmadığı bölgelerde yaşayan emeklilerin yol ücretlerini de karşılayacak. Bu hizmet, fizik tedaviye alternatif arayan ve yaşlılığa bağlı ağrıları hafifletmek isteyen emekliler için büyük bir kolaylık yaratacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen emeklilerin, yetkili sağlık kuruluşlarından bir rapor almaları gerekiyor. Özellikle rehabilitasyon ve fiziksel tıp ya da hidroklimatoloji ve tıbbi ekoloji uzmanlarından alınacak raporlar geçerli sayılacak.

Raporlar, SGK tarafından onaylanmasından sonra 6 ay boyunca geçerli olacak. Emekliler bu süre zarfında kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.