TYS: HAYDAR DÜMEN’İ SONSUZLUĞA UĞURLADIK

"’da Uşak’ta doğan Dümen, bir süredir COVID-19 tedavisi görmekteydi. 10 Şubat 2022 tarihinde aramızdan ayrılan Dümen’in cenazesi 11 Şubat 2022 tarihinde Arnavutköy Mezarlığına defnedildi.

1955 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dümen, 1958'den sonra nöroloji ve psikiyatri uzmanı olarak çalıştı. Taksim İlkyardım Hastanesinde çalışırken Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan “Akıl Hastalarının Teşhiri Doğru Değildir” makalesinden ötürü Samsun’a sürgün edildi. 1980’de emekli olduktan sonra araştırma ve yazın çalışmalarına ağırlık verdi.

Dümen’in Cinsel Yaşam, Cinsel Kültür, Cinsel Sorunlarınız, Cinsel Dünyamız, Çocuğun Cinsel Eğitimi, Gülerek Öğrenelim, Soğumayan Ölüler, Nazik Adında Bir Kadın, Sağlık ve Beslenme, Sağlık ve Yaşam, Ölmüş Bir Hasta ile Söyleşi ya da Hekimler Üstüne, Otuz Günde Oldu Bitti, Gözlerinin Karası, Merhaba Yurttaş, Üç Ressam, Evet gibi kitaplarının yanı sıra Anahtar Kilide Uymadı ve Cennet Şeytana Kaldı adlarını taşıyan tiyatro oyunları da vardır. Dümen, toplumun konuşulması tabu sayılan cinsel yaşam konusundaki sorularını gazete köşe yazarı olarak uzun yıllar mizahi bir tonda yanıtladı.

 

Dümen’in yakınları başta olmak üzere kitaplarıyla aydınlattığı okurlarına, yazar arkadaşlarıyla dostlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca, COVID-19 tedavisi sürdüğü belirtilen eşi Gül Dümen’in  bir an önce sağlığına kavuşması da dileğimiz."