YO-RUM-SUZ..! Takdiri okurun.!

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22.00'da bazı bürokratlara yönelik 'kaçış plânı' açıklayacağını söylemişti.

111

Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Şimdi kirlenmiş bürokratlara seslenmek istiyorum. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun son iyiliği olsun. Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle; sen bunların suç çarkını döndürürken bunlar seni kendilerini kurtarma planları içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Bu işlenen suçlardan sana rol biçtiler. Değişim geldiğinde halinin nice olacağını inan hiç umursamıyorlar. Devletin şerefli bürokratları sizi de akşam 22.00'de bekliyorum. Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim. Onlar da Türkiye'de paralel öğrenci vakıflarının niçin kurulduğunu anlayacaklar. Erdoğan, sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Emre Erciş ise, CHP liderinin açıklamalarının ardından bir paylaşımda bulunarak Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağı iddiayı takipçileriyle paylaştı.

 

Erciş, paylaşımında CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'a dikkat çekmiş, ve kendisinin Kılıçdaroğlu'na birtakım belgeler verdiğini öne sürmüştü.

Öte yandan Erciş, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye merkezli bir vakfa para aktarımı yapıldığı iddiasının hedefinde TÜRGEV ve ENSAR ortaklığında kurulan Turken Foundation olduğunu öne sürdü.

KILIÇDAROĞLU VİDEOYU PAYLAŞTI!

Saat 22.00'de paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ENSAR ve TÜRGEV vakıflarının ABD'ye döviz aktardığını ve ABD'ye kaçma hazırlığında bir grup olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu, "Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir ABD vatandaşını kuruyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim, belki kendileri söyler. TÜRGEV ve ENSAR, paraları bir ABD vatandaşına gönderiyor." şeklinde konuştu.

Bir grubun ABD'ye kaçma hazırlığında olduğunu öne süren CHP lideri, "Bu dövizleri neden ABD'ye taşıyorsunuz. Paralel hayatlar kurma görevini kim verdi? Gelelim ABD'ye kaçmaya hazırlananlara... Yeni iktidarın sizi orada rahat bıracağını mı sanıyorsunuz?" dedi.

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Sarı bürokratlar, sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Kendinizi de bitirdiniz. Birazdan açıklayacağım şey, yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunları sağır sultanlar da biliyor. Amacım komaya sokulan bir devi uyandırmaktır. Size de bir iyilik yapıyorum, sizi de bu suç gemisinden indirmek istiyorum. Çok geç olmadan küçük cezalarla kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor, çok sayıda paralel hayatları var. Bugün ben içlerinden çok vahim birini açıklıyorum. Para akışlarının hepsi elimizde."

"Bir vakıf kuruyorlar, ama Amerika'da. Neden Amerika'da? Ülkeyi Kataristana dönüştürenler Katar'a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok, ilk uçakta geri gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise saklanabilirler. Orası hukuk devleti. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratma peşindeler. Ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar, başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar, ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesinin üyelerine ait. Şimdi isim vermiyim. Şimdi bu paravan yapının izin için paraya ihtiyacı var. Türkiye'den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de şimdi öğrenceksiniz; TÜRGEV ve ENSAR.""Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar, 10 milyon doar, bir TÜRGEV bir Ensar...Durmuyorlar. Para gönderme listesinin sonu yok. Hepsinin dökümü elimizde. Sevgili halkım 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika'ya.""Ensarcım TÜRGEV'cim bu paraları size kim verdi, siz bu paraları siz nerden buldunuz? Bu dövizleri neden ABD'ye taşıyorsunuz. Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi? "Gelelim Amerika'ya kaçmaya hazırlananlara. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı sandınız. Erdoğan çık söyle, bu paravanın başında senin ailenden kim var? Ailenden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları Amerika'dan? Çık söyle."