18 MART ZAFERİ, İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN YOL GÖSTERİCİSİDİR
Haber
18 Mart 2022 - Cuma 01:02 Bu haber 3695 kez okundu
 
18 MART ZAFERİ, İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN YOL GÖSTERİCİSİDİR
Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı ve MKK Üyesi Emre Albayrak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kutlama mesajı yayımladı. Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti.
Siyaset Haberi
18 MART ZAFERİ, İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN YOL GÖSTERİCİSİDİR

 

‘‘20. yüzyılın başlarında emperyalist devletlerin Osmanlı Devleti’ni paylaşmak istemesi üzerine Anadolu topraklarına saldırması başta İttihat ve Terakki Cemiyeti Hükümeti ve halk tarafından bir direnişle karşılandı.

18 Mart, Türk ve Rus dostluğu için dönüm noktasıdır

İngilizler, boğazlara saldırmak ve İstanbul’u ele geçirmek suretiyle Çarlık Rusya’sına yardım etmek amacındaydı. Ancak Türk Ordusu’nun şanlı Çanakkale Zaferi bunu engellemiştir. Bunun neticesinde Rus Çarlığı yıkılmış ve Sovyet Devrimi gerçekleşmiştir. Böylece Rusya düşmanken dost hale gelmiştir. Sovyet Rusya’sı Atatürk önderliğindeki milli mücadeleye silah ve maddi yardım desteği yaparak vatanımızın kurtulmasında yanımızda olmuşlardır.

18 Mart Çanakkale Zaferi; azmin, cesaretin, fedakarlığın ve bağımsızlık ülküsünün gücünü tüm dünyaya göstermiş ve bütün ezilen uluslara örnek olmuştur. Bu topraklardaki bağımsızlık savaşı emperyalizme karşı ayaklanmanın dünya çapındaki ilk deneyimidir. Bu açıdan da anlamı büyüktür.

Çanakkale ruhuyla mücadeleye atılıyoruz

Ülkemiz,  Amerikan emperyalizmi ve onun ‘’kara gücüm’’ dediği PKK’ya karşı vatan savunmasındadır. Amerika, burnumuzun dibindeki askeri üsleriyle vatan bütünlüğümüzü tehdit etmektedir. Türk milleti yine bugün, tıpkı 18 Mart’ta yaptığımız gibi emperyalizm ile savaşmaktadır. İşte bu bilinçle, İkinci Kurtuluş Savaşımızda Havranlı Seyit Onbaşı gibi, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal gibi mücadele etmek gerekmektedir. Onların fedai ruhu ve mücadele mirası bugün vatanseverlerin takip edeceği tek yoldur. Vatan Partisi, Çanakkale ruhunun bugünkü temsilcisidir. ABD piyonu olan terör örgütlerini temizleyip üretim devrimini milletimizin desteğiyle başaracağız. Geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz.

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü kutlu olsun!

Türk milletinin emperyalizme karşı alacağı yeni zaferlerin müjdecisi olsun!’’

Kaynak: Editör:
Etiketler: 18, MART, ZAFERİ,, İKİNCİ, KURTULUŞ, SAVAŞIMIZIN, YOL, GÖSTERİCİSİDİR,
Yorumlar
Haber Yazılımı