23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Haber
23 Nisan 2022 - Cumartesi 12:33 Bu haber 2435 kez okundu
 
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Balıkesir AK Parti İl yönetimi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yayınladı.
Bölge Haberi
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

"

23 Nisan 1920 ‘de egemenlik tek bir kişiden alınarak halka verilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılarak Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Millete verilmiştir.

 “Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü, tarih bir kez daha haklı çıkarmıştır.

Millet için, devlet için çocuklarımız, gençlerimiz ve gelecek için en büyük görevimiz, ülkemizin içine düşürüldüğü sıkıntıları, doğru analiz etmek, tekrarlanmaması için gerekli düzenlemeleri yapmak ve gelecek nesillerin de aynı hatalara düşmesinin önüne geçmek olacaktır.

İnsanlık onuru için her insanın, insan gibi yaşama hakkını iade edebilmek için adaletin yeniden temini için, milletimizin yere düşen başını, dimdik ve gururlu bir şekilde yerden kaldırabilmek için gülümsemeleri çalınan gençlerimize, annelerimize, babalarımıza, evlatlarımıza umut olabilmek için 23 Nisan 1920 yılında yakılan meşale ile aydınlatılan bu zorlu yolda, durmadan yürüyeceğiz biliyoruz ki bu yolda yalnız değiliz ve asla yalnız olmayacağız.

İşimiz zor, elimizde sihirli bir değnek yok… Bizim umudumuz var, bizim gençlerimiz var, bu ülkeyi yeniden şaha kaldıracak olan küçük beylerimiz, küçük hanımlarımız var. Bizler sizlere yeniden bu şansı tanıyabilmek için gücümüzün son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonra mı, sonrası şöyle olacak…

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Hiçbir çocuğun üzülmediği, gözyaşları ve ağlama seslerinin yerini gülüşme seslerinin aldığı ve bu gülüşmelerin umut olduğu bir ülke ve dünya için yarının büyüklerinden yani sizlerden çok şey bekliyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun."

Kaynak: Editör:
Etiketler: 23, NİSAN, ULUSAL, EGEMENLİK, VE, ÇOCUK, BAYRAMI,
Yorumlar
Haber Yazılımı