ABD'de insan manzaraları..!
Haber
23 Kasım 2021 - Salı 14:54 Bu haber 2488 kez okundu
 
ABD'de insan manzaraları..!
Evsizler, ABD'nin görünmeyen yüzlerinden biri. Milyonlarca kişinin sokaklarda yaşamak zorunda kaldığı ABD'de evsiz sayısı salgınla birlikte büyük artış yaşadı. Dünyanın 1 numaralı ekonomisine sahip Amerika'nın Los Angeles şehrinde 100 binden fazla insan evsiz ve sokaklarda yaşıyor..
Dünya Haberi
ABD'de insan manzaraları..!

ABD'nin en kalabalık şehirlerinden Los Angeles, turistik güzelliklerinin yanısıra giderek büyüyen evsiz sorunu ile de dikkat çekiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 100 bini aşan ve gittikçe artan evsiz sayısı hem sakinleri hem de yetkilileri endişelendiriyor..

 

LOS ANGELES ÇADIR KENTE DÖNÜŞTÜ


Salgın korkusuyla, evsiz barınaklarının kapasitesi düşürüldü, mevcut çoğu program ve hizmet askıya alındı.

Yaşanan bu değişiklik evsiz kamplarının işleyişini kısıtlayınca, eyaletin en büyük şehri Los Angeles koca bir çadır kente dönüştü..

 

HEM FİZİKSEL HEM DE RUHSAL SAĞLIK DURUMLARI İYİ DEĞİL


Evsiz nüfusunun giderek arttığı Venice Plajı'nda okyanusa ulaşabilmek için kilometrelerce uzanan evsiz çadırlarını aşmak gerekiyor. Sayıları giderek artan Venice Plajı'ndaki evsizler hem hastalık yayma ihtimalleri hem de suç işleme potansiyelleri nedeni ile bölgede istenmiyor.

Birçoğunun hem fiziksel hem de ruhsal sağlık durumu iyi değil. Kalp ya da şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları bulunuyor. İçinde bulundukları hayat şartları da sağlık bakımlarını yapmak için elverişli değil..

 

"HAYAT DEDİĞİMİZ ŞEY BU OLMAMALI"


ABD'de gündemin ilk maddelerinden biri evsizlerin durumu. New York, Los Angeles'la birlikte ülkede en fazla evsizin yaşadığı bölgelerden biri. İçler acısı durumu değerlendiren bir kişi evsizlerle ilgili şunları söyledi:

"Hayat dediğimiz şey bu olmamalı. İnsanlık olarak büyük medeniyetler kurduk, teknolojide en üst düzeye çıktık ama hala sokaklarda yaşamak zorunda kalan insanlar var. Bunun ana sebebi yoksulluk. İnsanlara evsizlere karşı daha duyarlı olmalı."

İşini kaybetme, yoksulluk, aile içi şiddet, depresyon, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı evsizlerin sayısının artmasındaki başlıca sebepler.

 

BEYAZ SARAY'A YAKIN BİR NOKTADA DA EVSİZLER VAR


Sadece New York ve Los Angeles değil, başkent Washington da evsizler var. Beyaz Saray'a birkaç yüz metre uzaklıktaki park da evsizlerin hayatını devam ettirmek için seçtiği noktalardan biri.

Röportaj yapılan bir diğer kişi, "Evsiz olmak gerçekten büyük bir zorluk ve felaket. Burada olmak ABD'de yaşamak değil. Ben işimi kaybettim ve ev ne demek gerçekten artık bilmiyorum" dedi.

İstatistikler evsizlerin neredeyse yarısının siyahilerden oluştuğunu ortaya koyuyor.

.

.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD'de, insan, manzaraları..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı