ABD ve NATO, Ukrayna'da savaş kışkırtıcılığı yapıyor.!
Haber
18 Şubat 2022 - Cuma 18:36 Bu haber 3438 kez okundu
 
ABD ve NATO, Ukrayna'da savaş kışkırtıcılığı yapıyor.!
Ukrayna krizi devam ederken, Rusya'dan “bazı askerlerin geri çekildiği” yönünde yapılan açıklamalar Batı'da karşılık bulmadı. Elde edilen bilgilerse, Rusya'nın sınıra asker yığınağına devam ettiğini gösteriyor. BM Güvenlik Konseyi'nde şiddetli tartışmalar yaşanırken, Rus Bakan Yardımcısı batılı ülkelerin konseyi 'sirke çevirdiğini söyleyerek sert tepki gösterdi. RIA haber ajansı ise olası bir Batı yaptırımına karşı ABD Merkez Bankası'ndan yüklü miktarda nakit çekildiğini yazdı. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ABD'li mevkidaşı Austin ile görüşecek. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in nükleer balistik füzelerin fırlatılmasını içeren tatbikatları denetleyeceği belirtildi. Öte yandan Ukrayna sınırında ortak tatbikat yapan iki ülkenin lideri Kremlin'de bir araya geldi. Putin, Ukrayna’yı sistematik olarak ateşkesi ihlalle suçlayarak "Kiev’in yapması gereken tek şey masaya oturmak" ifadelerini kullandı. İşte son dakika gelişmeler...
Dünya Haberi
ABD ve NATO, Ukrayna'da savaş kışkırtıcılığı yapıyor.!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna ordusuyla Rusya’nın desteklediği ayrılıkçılar arasında süren çatışmaları sonlandırmak için 2015 yılında sağlanan Minsk Anlaşması’nı görüşmek üzere toplandı.

 
 

Yaklaşık üç buçuk saati aşan toplantında hararetli tartışmalar yaşandı. Güvenlik Konseyi toplantısının yapıldığı sıralarda BM binasının önünde toplanan çok sayıda protestocu, Rusya’yı kınayan, Ukrayna’yı destekleyen sloganlar attı.

“RUSYA UKRAYNA’YA SALDIRMAK İÇİN BAHANE ÜRETECEK”

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, sürpriz bir kararla programını değiştirip, kritik Güvenlik Konseyi toplantısına katıldı. Blinken, Rusya’nın bahane üretip Ukrayna’ya birkaç gün içinde kapsamlı bir askeri harekat başlatacağını, Moskova’nın sınırdaki asker sayısını öne sürdüğü gibi azaltmadığını, krizin çözümünün tek çaresinin diplomasi olduğunu belirterek Rus diplomatları müzakere masasına davet etti.

RUSYA: “ABD’NİN İŞGAL İDDİALARI ASILSIZ”

 
 

Güvenlik Konseyi'nin kritik toplantısına başkanlık eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin ise toplantıda dört kez söz alıp diğer konsey üyelerinin iddialarına yanıt verdi.

Vershinin, işgal konusunda Rusya'ya yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirterek ABD ve diğer batılı ülkelerin işgal için daha önce verdikleri 16 Şubat tarihini örnek göstererek, diğer iddiaların da bunun gibi asılsız olduğunu kaydetti. Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Vershinin, Blinken’a hitaben, “Size tavsiyem kendinizi garip bir duruma sokmayın” dedi.

 

Son dakika... Putinden sert çıkış: Yapılması gereken tek şey var

 

“GÜVENLİK KONSEYİNİ SİRKE ÇEVİRDİNİZ”

Vershinin, Güvenlik Konseyi’nde konuşan batılı ülkelerin asılsız iddialarla konseyi adeta bir sirke çevirdiğini, tüm bu iddiaların spekülasyon olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vershinin, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in öne sürdüğü askeri senaryoların üzücü ve tehlikeli olduğunu ve bazı Rus askerlerinin ana üslerine döndüğünü de sözlerine ekledi. Vershinin, ayrıca Ukrayna'yı etnik Ruslar’a karşı bir kampanya yürütmekle suçladı.

PUTİN VE LUKAŞENKO'DAN ORTAK BASIN TOPLANTISI

Son dakika... Putinden sert çıkış: Yapılması gereken tek şey var

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kremlin’de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna’yı sistematik olarak ateşkesi ihlalle suçlayarak "Kiev’in yapması gereken tek şey masaya oturmak" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca "Ukrayna yönetimi sürekli gerilimi körüklüyor. Donbass'ta gerilimin yükseldiğini görüyoruz, Minsk anlaşmasının uygulanması gerekiyor. Bu, ne kadar erken olursa o kadar iyi olur." diye konuştu.

Putin ayrıca, "Rusya'ya karşı yaptırımlar her halükarda uygulanacak. Yaptırımların amacı Rusya ve Belarus'un gelişimini engellemek ve haksız rekabet oluşturmak" dedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise Rusya ile ortak tatbikatların yakında sona ereceğini ifade ederek, "Olası bir saldırının geri püskürtülebileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ABD, ve, NATO,, Ukrayna'da, savaş, kışkırtıcılığı, yapıyor.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı