AHMET AKIN’DAN İSTİKLAL MADALYASI MESAJI
Haber
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 15:59 Bu haber 2441 kez okundu
 
AHMET AKIN’DAN İSTİKLAL MADALYASI MESAJI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, her 16 Mayıs’ta kutlanan Kuva-yı Milliye Günü yaklaşırken, Balıkesir’in İstiklal Madalyası talebini bir kez daha haykırdı.
Siyaset Haberi
AHMET AKIN’DAN İSTİKLAL MADALYASI MESAJI

Ahmet Akın, sosyal medyada yayınladığı videoda, TBMM’nin Balıkesir’in İstiklal Madalyası talebine kayıtsız kalmayacağına inandığını söyledi. Akın’ın konuyla ilgili mesajı şöyle:

 

“Kuva-yı Milliye, Türk Milleti’nin yeniden doğuş hareketidir. Bu meşale Balıkesir’de yakıldı. Balıkesir, Kuva-yı Milliye’nin en kuvvetli halkasıdır. Balıkesir’in kahraman yiğitleri Alaca Mescit’te bir araya gelerek silahlı mücadele kararı almış ve bu hareketin kıvılcımı olmuştur. Yurtlarının işgaline karşı cepheler kurmuş, varını yoğunu bu uğurda feda etmiş yüce Türk Milleti’nin haklı davasında canları pahasına zafere koştular. Balıkesir’in milli mücadeledeki varlığı tarihte yerini almıştır. Kuva-yı Milliye’nin başşehri, yakılan Kuva-yı Milliye ateşi, İstiklal Madalyası ile onurlandırılmalıdır. Bu madalya, şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuzun nişanesi olacak.

Balıkesirliler bu hakkın teslim edilmesi için birlik ve beraberlik içindeler. İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı’nda fedakarca mücadele eden Balıkesirlilere duyulan minnetin ifadesi olacak. TBMM’nin bu kahramanlığa kayıtsız kalmayacağına, Balıkesir’in İstiklal Madalyası ile onurlandırılacağına yürekten inanıyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: AHMET, AKIN’DAN, İSTİKLAL, MADALYASI, MESAJI,
Yorumlar
Haber Yazılımı