AHMET SAY'I YİTİRDİK
Haber
11 Mayıs 2022 - Çarşamba 00:00 Bu haber 2142 kez okundu
 
AHMET SAY'I YİTİRDİK
Edebiyatçı, müzik eğitimcisi ve müzik yazarı Ahmet Say'ı uzun süren bir rahatsızlığın ardından yitirdik.
Türkiye Haberi
AHMET SAY'I YİTİRDİK

 

Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS) Yönetim Kurulu yayınladığı basın açıklamasında şöyle dedi:

"Edebiyatçı, müzik eğitimcisi ve müzik yazarı Ahmet Say'ı uzun süren bir rahatsızlığın ardından yitirdiğimizi üzüntüyle öğrendik. Ahmet Say edebiyat yapıtları, folklor araştırmaları, yayınına katkıda bulunduğu dergiler ve dört ciltlik müzik ansiklopedisi ile ülke kültürüne önemli katkı yapmış bir yazarımızdı.       

1935 yılında İstanbul’da doğan Ahmet Say, konservatuar öğrenimi görmüştür. İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra Almanya'da basın-yayın eğitimi almıştır. Bingöl'de öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştığı süreçte türkü, ağıt ve masallar da derleyen Ahmet Say, o yıllardaki çalışmalarını “Bingöl Hikayeleri” adlı kitabında anlatmıştır. "İpek Halıya Ters Binen Kedi", "Güneşin Savrulduğu Yerden" adlı öykü kitapları, yazarların oto-biyografilerinin ve anlatılarının yer aldığı “Kendileri” adlı bir kitabı, "Ağaçlar Çiçekteydi" ve 'İnsanoğlu İnsanlar" adlı anı kitapları, "'Müzik Nedir, Nasıl Bir Sanattır?" adlı sanat kuramı kitabı, “Mozart” adlı derlemesi yayımlanan Ahmet Say'ın “Kocakurt” adlı bir de romanı vardır. Piyanist-besteci Fazıl Say'ın babası olan Ahmet Say, Evrensel Gazetesinde köşe yazıları da yazmıştır.

Edebiyatımıza ve kültürümüze önemli katkıları olan Ahmet Say'ın yakınları başta olmak üzere dostlarına, yazar ve sanatçı arkadaşlarıyla okurlarına Türkiye Yazarlar Sendikası olarak başsağlığı diliyoruz. "

Kaynak: Editör:
Etiketler: AHMET, SAY'I, YİTİRDİK,
Yorumlar
Haber Yazılımı