AKIN:AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLEYEN VATANDAŞI “SABIR” TELİKİNLERİYLE OYALIYORLAR
Haber
08 Nisan 2022 - Cuma 13:00 Bu haber 2636 kez okundu
 
AKIN:AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLEYEN VATANDAŞI “SABIR” TELİKİNLERİYLE OYALIYORLAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye’de akaryakıt ürünlerine etki eden brent petrol ve dolar kurunun son bir yılda düşmesine rağmen akaryakıt fiyatlarına yansıtılmamasını AK Parti iktidarının ekonomi ve enerji politikalarındaki başarısızlığı olarak değerlendirdi. Ahmet Akın, “AK Parti iktidarı hep söylediğimiz gibi Türkiye’yi yönetmiyor, yönetemiyor. Algı söylemleri ile vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar ama sokakta, çarşıda, pazarda, akaryakıt istasyonlarında gerçekler gün gibi ortadadır” dedi.
Siyaset Haberi
AKIN:AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLEYEN VATANDAŞI “SABIR” TELİKİNLERİYLE OYALIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, vatandaşların akaryakıtta indirim beklediğini söyledi. CHP’li Ahmet Akın, AK Parti iktidarının ısrarla akaryakıt ürünlerinde indirim yapmadığı belirterek şöyle konuştu:

“AK Parti iktidarının akaryakıt ürünlerindeki fahiş fiyatlarda indirim yapmasını bekleyen vatandaşlarımız, iktidar kurmaylarının ‘sabır’ telkinleriyle adeta oyalanıyor. Benzin geçen yıldan bu yana yüzde 170, mazot ise yüzde 230 zamlandı. Akaryakıt fiyatlarına etki eden brent petrol ve dolar kuru tarihi rekorlardan sonra düşüşe geçse de AK Parti iktidarı bunu pompa fiyatlarına yansıtmamakta ısrar ediyor.  Dolar kuru geçen yılın nisan ayında bu yana TL karşısında yüzde 80 artarken, brent petrol yine son bir yılda yüzde 70 oranında artış gösterdi. Bu veriler gösteriyor ki AK Parti iktidarının ekonomi politikaları da enerji politikaları da baştan sona yanlış. Dünya’da ve Avrupa’da enerji fiyatları artıyor, petrol fiyatları artıyor, enflasyon artıyor diye açıklamalar yapan AK Parti kurmayları bir de çıkıp “Türkiye’de akaryakıt fiyatları çok ucuz” diyebiliyor. Gerçekten öyle mi? Hayır, değil! Bugün, Türkiye’de asgari ücretle yaklaşık 215 litre benzin, 180 litre de mazot alınabiliyor. Avrupa İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Romanya’da bir aylık asgari ücretle 328 litre benzin, 313 litre motorin alınabiliyor. Akaryakıt ürünlerinin en pahalı olduğu ülke Hollanda’da bir aylık asgari ücretle 734 litre benzin, 775 litre de mazot alınabiliyor. Bizi kıskanan Almanya’da ise asgari ücretle 775 litre benzin ya da 745 litre de motorin alınıyor. Yani asgari ücretle Türkiye’de satın alınabilen akaryakıt miktarını kıyasladığınızda alım gücü Romanya’da 2 kat, Hollanda’da 4,5 kat Almanya da ise 4 kat fazla durumda. AK Parti iktidarı hep söylediğimiz gibi Türkiye’yi yönetmiyor, yönetemiyor. Algı söylemleri ile vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar ama sokakta, çarşıda, pazarda, akaryakıt istasyonlarında gerçekler gün gibi ortadadır.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: AKIN:AKARYAKITTA, İNDİRİM, BEKLEYEN, VATANDAŞI, “SABIR”, TELİKİNLERİYLE, OYALIYORLAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı