Aliyev: Türkiye, Rusya ve Azerbaycan yeni bir oluşum kurabilir
Haber
25 Şubat 2022 - Cuma 01:05 Bu haber 2822 kez okundu
 
Aliyev: Türkiye, Rusya ve Azerbaycan yeni bir oluşum kurabilir
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den, Rusya ve Azerbaycan arasında geçtiğimiz gün “Müttefiklik Faaliyetleri Hakkında Beyanname” imzalanmasının ardından dikkat çeken yeni bir ittifak çıkışı geldi.
Dünya Haberi
Aliyev: Türkiye, Rusya ve Azerbaycan yeni bir oluşum kurabilir

Aliyev; Türkiye, Rusya ve Azerbaycan arasında üçlü iş birliğine dayalı bir oluşum kurulabileceğini söyledi.

Interfax’ta yer alan habere göre Aliyev, “Dün imzalananlar (Rus-Azerbaycan müttefik iş birliği beyannamesi), Azerbaycan’ın iki büyük ulusla, iki komşuyla müttefik ilişkiler kurduğunu düşünürsek bizim açımızdan tarihi bir başarıdır” dedi. Türkiye’nin NATO üyesi, Rusya’nın da KGAÖ’nün (Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü) lider olduğunu hatırlatan Aliyev, “Üçlü iş birliğine dayalı oluşumun fiili olarak varlığı bir sır değil” dedi.

 

Aliyev; Rusya ve Türkiye arasındaki üçlü iş birliğine dayalı oluşumun henüz resmileşmediğini, dışişleri veya cumhurbaşkanları düzeyinde herhangi bir görüşme yapılmadığını, ancak sürecin işlediğini belirtti.

‘ERDOĞAN VE PUTİN’İN İLİŞKİLERİ GÜVENE DAYALI’


Aliyev sözlerine şöyle devam etti:

“Üçlü bir iş birliği formatı oluşturma süreci; ortak çıkarlar, pragmatizm, yönetim sistemlerinin benzerliği ve değerlerimiz temel alınarak hazırlanmaktadır. İki Başkan’ın, Erdoğan ve Putin’in güvene dayalı ilişkileri olduğunu ve bu durumu her ikisinin de açıkça dile getirdiğini söylemekten memnuniyet duyuyoruz. Dolayısıyla bu ilişkilerimizi yakın gelecekte resmileştireceğimize inanıyorum. Azerbaycan’ın hem Rusya hem de Türkiye’nin müttefiki olması gerçeği bir sonraki adımın ne olacağını aşikâr kılıyor. Bu format bize bağlı değil, ancak biz bu iki ülkenin de ortak çıkarlarını destekliyoruz”.

 

 

Azerbaycan, 15 Haziran 2021’de Türkiye’yle Şuşa Beyannamesi’ni imzalamıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Aliyev:, Türkiye,, Rusya, ve, Azerbaycan, yeni, bir, oluşum, kurabilir,
Yorumlar
Haber Yazılımı