Arıcan: TEKSÜT..!
Haber
04 Kasım 2022 - Cuma 11:57 Bu haber 2158 kez okundu
 
Arıcan: TEKSÜT..!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, Gönen Teksüt'ün tarihi gelişim öyküsünü değerlendirdi.
Manşet Haberi
Arıcan: TEKSÜT..!

Gönen GÜRSES gazetesi olarak haber ve yorumlarımızda hep kentsel ve bölgesel bir gerçeğin altını çizdik. Gönen olarak hem yeraltı hem de yerüstü zenginliklerimizle, deneyimli ve emektar, çalışkan  insanlarıyla örnek bir ilçeyiz.

 

Sadece Gönen’in değil, belki de ülkemizin en büyük sorunu coğrafi açıdan sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynaklarını, nimetlerini, genç ve üretken, bilgili ve deneyimli insan nüfusunu   ülkenin gelişip, kalkınmasında vizyoner bir anlayışla değerlendirememek ve altın değerindeki zamanı rantabl kullanamayarak, hiçbir anlamı olmayan kısır, dar ve anlamsız laf ebelikleri ve polemiklerle tüketmek. Bu geleneksel tablonun dışına çıkarak zoru başaran Aileler ve iş insanlarımız da var.

 

Ötelere gitmenize gerek yok. Gönen’de Arınık Ailesi, baba Recep Arınık ile oğul Cevdet Arınık’ın 1956’da başlayan  Teksüt  serüveni, ekonomik açıdan o günlerden bugünlere süt ve süt ürünleri alanında sağladıkları üretim, pazarlama, markalaşma ve  ihracat  alanında  sergiledikleri başarı salt Gönen için değil, bölge ve ülke için hepimize eşsiz örnekler sunuyor.

 

Açın. internetten Teksüt’ün  web sayfasını ve kurumsal yapısını, tarihçesini, üretim felsefelerini ama en önemlisi Arge çalışmalarını okuyun ve izleyin..! Yaşamda imkansız diye bir şey yoktur. Dünyada ve ülkemizde başarı hikayesi oluşturan insanlar, firmalar Mars’tan falan gelmediler. Öncelikle çıktıkları mesleki yolculuklarında her ne yapacaklar ise önce  hayal ettiler ve inandılar ve inandıkları yolda da inanç ve kararlılıkla  karşılaştıkları tüm zorlukları aşarak yürüdüler.

 

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Moritanya, Tanzanya, Singapur, Japonya, Filistin, Çin, Tayland, Gürcistan, Hong Kong, Mısır, Bahreyn, Ürdün, Lübnan, İsrail, Katar, Fas, Güney Kore, Somali, Afganistan, Tacikistan, İsviçre ve Dubai’den sonra Bosna Hersek ile Bulgaristan’ı da içine alan ve 39 ülkeye ihracat..

 

İşte markalaşmak budur.!

 

Bu salt  ülkenin değil bölgenin ama en önemlisi Gönen’in markalaşması, tanıtımıdır. Gün gelir  ülkenizle, günü gelir bölgenizle, günü gelir bir ilçeniz ya da köyünüz hatta ücra bir kentte  bir üretim tesisi ile ünlenir, dünya markası olur ve koca bir ülkeyi sırtınızda taşırsınız. Arınık  Ailesi ve Teksüt, işte böyle bir şey..

 

Bu başarı hikayesinin altında aynı zamanda kurumsallaşma ve yönetiminden personeline profesyonelleşme, teknolojik yenilenme, dünya standartlarına uygun şekilde çevreye ve doğaya saygı, insana yatırım yanı sıra  kaliteli, güvenilir, hijyenik ve sağlıklı şekilde üretim ve lojistik dağıtım, tanıtım ve pazarlama gibi bir çok faktör de yer alıyor.

 

Dedik ya Teksüt’ün tarihsel serüveninden, üretiminden pazarlanmasına ve elde ettiği başarılardan uluslararası ticarette markalaşmasından öğreneceğimiz, dersler çıkartabileceğimiz çok şey var. Gönen Gürses gazetesi olarak Arınık Ailesi’ni ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı sevgili Cevdet Arınık ve çalışanlarını ticari başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:, TEKSÜT..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı