ATATÜRK KIYAFETLERİ SERGİSİ BALIKESİR’E GELİYOR
Haber
28 Aralık 2021 - Salı 01:33 Bu haber 3590 kez okundu
 
ATATÜRK KIYAFETLERİ SERGİSİ BALIKESİR’E GELİYOR
İllerin kurtuluş günleri ve Atatürk’ün gelişleri anısına 2022 yğlğ iuçirde Trabzon, Balıkesir,Aydın, Uşak,Manisa,Burdur,İsparta, Burdur, Denizli,Antalya illerinde sergilenecek
Türkiye Haberi
ATATÜRK KIYAFETLERİ SERGİSİ BALIKESİR’E GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi kurucusu Başkanı Modacı Hüseyin ÖZKAN tarafından, Atatürk defilelerinden sonra şimdide “Altın makas, gümüş iğne” ve  “ Atatürk’ün Giysileriyle Geçen 45 yıl”  adlı,” ATATÜRK KIYAFETLERİ SERGİSİ” ile ilgili Valilik makamına ve Belediye Başkanlıklarına kutlama programı içinde yer almak üzere başvuruda bulunmuş gelecek cevap üzerine, Atatürk’ün hayatı boyunca giymiş olduğu çok sayıda kıyafetler sergilenecektir.

 

İlk etapta Trabzon, Balıkesir, Aydın, Uşak, Manisa, Burdur, Isparta, Denizli, Antalya İllerinde yapılacak.

 

Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi Kurucusu Başkanı Hüseyin Özkan, Sergilerimize Valilik, Belediye Başkanlığı ve ticari kuruluşlar tarafından destek verilmesi halinde bütün okulların ve halkın katılımıyla yapılacak ve Atatürk’ün kıyafet kültürünü gelecek nesillerimize ve halkımıza tanıtmaya devam edeceğiz. Etkinliklerimiz genelde Kültür Merkezlerinden çok katılımın olması için AVM gibi merkezlerde yapılmasını tercih etmekteyiz.

              

Özkan  Merkezimiz 1976 yılından bu güne kadar, şehitlerimiz, huzur evlerimiz, okul yapımlarında, eğitime destek  amaçlı, Atatürk defileleri yapmakta ve Atatürk’ün kıyafetlerini yurt içi ve yurt dışı resmi ve özel müzelere kazandırma hizmetlerini yörütmekte ve bu kurum ve kuruluşlara maddi destekler yapmaktadır.

 

Özkan, rakibimizin olmadığı taklidimizin çok olduğu, 45 yıldır Atatürk’ün giysileriyle geçen bir ömrün ürünü olan  sergi  formatına uygun müzik eşliğinde, çok sayıda koleksiyonlar sergilenmektedir.Sergide 91.Atatürk defilesinde yer alan Bayan askeri kıyafetlerinden bayan modellerine uyarlanan özel koleksiyonlarda yer alırken  dökümanlar ve dijital sergide yer almakta.         

 

Serginin gelecek nesillere ve halka Atatürk’ün kıyafet kültürünü tanıtmak amaçlı olup sergi formatına uygun Eğitime Kültüre ve Sanata yönelik özel bir etkinliktir.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATATÜRK, KIYAFETLERİ, SERGİSİ, BALIKESİR’E, GELİYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı