Atatürk’ü anmak ve anlamak
Haber
19 Mayıs 2022 - Perşembe 15:53 Bu haber 2427 kez okundu
 
Atatürk’ü anmak ve anlamak
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı değerlendirdi..
Manşet Haberi
Atatürk’ü anmak ve anlamak

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103.yıldönümünü ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak coşku ve minnet duygularıyla tören ve çeşitli etkinliklerle gururla kutluyoruz.

 

Emperyalist kuşatma ve işgale karşı Türk milletin ulusal bağımsızlık ve ulusal egemenlik, özgürlüğünü elde etmesind7e tarihsel ve toplumsal milat olan 19 Mayıs 1919 tarihinin ve Gazi Mustafa Kemal’in bir avuç yol arkadaşı ile Samsun’a çıkarak yaktığı sönmeyen ateşin  103 yıl sonra hala aydınlığı ve hepimizi saran sıcaklığı ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.

 

Bu millet, bağımsızlık ve özgürlüğün, egemen olduğu bir ülkede Ayyıldızlı bayrağımızın onur ve gururla dalgalanmasının, minarelerden yükselen ezan sesinin anlamını da biliyor, komşu ülkelerde yaşanan işgallere, kanlı çatışmalara tanık olarak yaşıyor, idrak ediyor. Bu ülkelerin ve insanlarının acısını, çaresizliğini, kurtuluş ve bağımsızlık, özgürlük arayışını ve umudunu iliklerine kadar hissediyor. Türk tarihi muhteşemdir, zengindir. Bu milletin bu coğrafyada ve topraklarda görüp, yaşamadığı hiçbir şey yok.!

 

Destansı mücadeleleri de, kahramanlıkları da gördük, emperyalistlerin ve işbirlikçilerin türlü oyunlarını da, zalimliklerini de, ihanetleri de gördük, yaşadık. Dün, görmediğimiz, yaşamadığımız, tanık olmadığımız ne vardı, ne kaldı.?

 

Karnı yarılıp  bir kanlı paçavra gibi süngü ucunda sallanan bebelerimizi, tecavüzü yaşayıp soldurulan genç kızlarımız ve kadınlarımızı, yakılan köylerimizi ve şehirlerimizi, bin bir türlü işkenceye uğrayıp kurşuna dizilen  her yaştan insanlarını bu millet unutmadı, unutmayacak.! Gerçekte Akif’in  İstiklal Marşı bir milletin kanlı kurtuluş tarihinin ve sahip olduğu kurtuluş inancının ve imanının mısralara dökülmüş özeti idi.

 

Bu millet, son günlerin modası haline getirilmiş göstermelik ‘Atatürksever’ bir millet değil, kurtuluşuna öncülük etmiş ve Cumhuriyet Devleti’nin kuruluşuna rehberlik etmiş muzaffer komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aşık ve özlem duyan bir millet.! Et- tırnak misali..

 

Bayrımınız kutlu olsun..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Atatürk’ü, anmak, ve, anlamak,
Yorumlar
Haber Yazılımı