Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı...
Haber
06 Temmuz 2022 - Çarşamba 13:44 Bu haber 2729 kez okundu
 
Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı...
Usta yazar, NATO Gladyosunun tertiplediği Madımak Katliamında yaşananları o tarihlerde yazarı olduğu Aydınlık Gazetesi'ne anlatmıştı. İşte Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı...
Türkiye Haberi
Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı...

Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı... O gün neler yaşandı? Katliamdaki NATO-Gladyo parmağı... - Resim: 2

Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı... O gün neler yaşandı? Katliamdaki NATO-Gladyo parmağı... 
-Sayın Nesin olaylar nasıl gelişti?
Duman içerisinde kaldık. İki arkadaş, ben artık bir dakika sonra filan ölüyordum. Çıkmaya çalıştık, yok. Arkadaşıma dedim ki, “Çıkalım, buradan ne olursa olsun çıkalım”. “Niçin çıkalım” dedi. Dedim ki, “Erken ölürüz hiç olmazsa, burada kıvrana kıvrana ölmektense”. “Dışarısı alev” dedi. Dışarısı alev. Zaten duvarlar kızmış, elle tutulmuyor. Camlar da erimeye başladı. O zaman ben dedim ki, ”Çıkalım da çabuk ölürüz, aleve atalım kendimizi” dedim. O zaman arkadaş dedi ki, “Bakalım şu otelin cephesindeki camlar açıksa, camların hepsi kırılmıştı ya, oradan belki hava alabiliriz”. Oraya çıktık yuvarlana yuvarlana eşyalardan. Karanlıktı otel çünkü. Zifiri karanlık. Oraya çıktık. Orda camlar kırıktı. Arkadaşım Lütfi Kaleli o camların geri kalanını elleriyle kırdı ve “İmdaaaat! İmdaaat!” diye bağırdı. Çok bağırdı. Ben bağıramazdım. Çünkü ben ondan yaşlıyım ve erken bunalıma girdim. Ondan sonra oradan aşağıdan seslendiler, “Başkomiser, yukarıdaki başkomiser” diye. Beni başkomiser sandılar. Eğer başkomiser değil de Aziz Nesin olduğumu bilselerdi zaten aşağı indirmezlerdi.

Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı... O gün neler yaşandı? Katliamdaki NATO-Gladyo parmağı... - Resim: 3

İtfaiye arabası geldi uzun zaman bekledikten sonra. O arkadaşım bağırdı, “İmdaaaat! İmdaaat! İtfaiye, İtfaiyee!” diye. Ondan sonra geldiler, merdiveni dayadılar. O arkadaşım beni merdivene koydu, ben merdivene çıkacak halde değildim. Merdivenden inerken benim Aziz Nesin olduğumu anladılar. İtfaiye eri merdivenin yarısından sonra beni yakalayıp yumruklamaya başladı. Ondan sonra aşağıda o anda belediye başkanı “Öldürün kâfiri, vurun kâfire!” diye bağırıyordu. Onun da elinde büyük bir, itfaiyecilerin ucu demirli bir sopası, ya da bir aygıtı vardı. Onu eline alıp beni öldürmeye kalktı. Onu polisler önlediler. Başımdan yaralandım. Ondan sonra artık kendimi tamamen kaybettim. Yerde sürükleyerek beni polis arabasına bindirdiler. Polis arabasına bile tırmandı o adamlardan birisi, bana vurmaya başladı. Onu ittiler, çıkardılar arabadan. Ve öylece oradan şeye gittik ve giderken de başımdan kan akıyordu. Ayağımdan, bacaklarımdan kan akıyordu. Bir polis, bir sivil polis başıma, ceketini çıkardı başıma yastık yaptı. Hastaneye gittik. Orda bir takım sağaltma yolları denediler. Saat onda beni oradan çıkardılar.

Tabi durum şu: Yakan bir top gibiyim. Herkes bir an önce başımızdan gitsin istiyor. Çünkü, ‘bizim burada öldürmesinler de nerde öldürürlerse öldürsünler’ diye düşünüyorlar. Tavır bu. Askeri havaalanına gittik. Orada saat üç buçuğa kadar kaldık. Üç buçukta askeri bir uçakla Ankara’ya geldim. Ankara’da polis evine koydular beni. Orada bir gece kaldım. Ertesi günü evime geldim, kendi evime.

Aziz Nesin'in gözünden Madımak Katliamı... O gün neler yaşandı? Katliamdaki NATO-Gladyo parmağı... - Resim: 4

'BEN OLMASAM DA YİNE YAŞANACAKTI'

Ortaya ben çıkmasam gene bu olacak. Çünkü on beş yıl önce de bu oyun… Olayın sebebi Alevi-Sünni olayıdır. Alevi-Sünni olayından daha da temeli din olayıdır. Çünkü Aleviler biraz daha hoşgörülü oldukları için, hoşgörüsüz Sünniler bunlara düşmandır. İlk kez olmuyor ki bu. Kahramanmaraş’ta yapmadılar mı aynısını? Orda ben mi vardım? On beş yıl önce Sivas’ta yapmadılar mı? Ben mi vardım? Nasıl bu bakan olmuş insanlar bunu düşünemiyor? Cumhurbaşkanı olmuş, insanlar bu açık gerçeği düşünemiyorlar da… Aziz Nesin gitti tahrik etti… Bende ne kadar kuvvet varmış yahu?! Ben bu tahriki yapsam işçilerde yaparım, ayaklanır, böyle bir hükümet kalmaz Türkiye’de.”

 

 


 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Aziz, Nesin'in, gözünden, Madımak, Katliamı..., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı