Bahçeli:Elektrik üretimi ve dağıtımı milli bir konudur.!
Haber
15 Şubat 2022 - Salı 14:21 Bu haber 4196 kez okundu
 
Bahçeli:Elektrik üretimi ve dağıtımı milli bir konudur.!
MHP lideri Bahçeli:' Özel dağıtım şirketleri karlılıklarını artırabilmek için kestirme yollara tevessül etmektedir. Yetersiz ve niteliksiz personel çalıştırılması, bakım işlemlerinin yapılmaması gözümüze çarpan bazı aksaklıklardır. Isparta'da yaşanan kesintilerinin sebebi burada aranmalıdır. Bize göre denetim yetkisi TEDAŞ'a verilmelidir. '
Siyaset Haberi
Bahçeli:Elektrik üretimi ve dağıtımı milli bir konudur.!

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

Rusya ve Ukrayna'nın çatışmaya girmesi büyük risktir. Rusya Dışişleri Bakanı'nın dün yaptığı açıklama iyimserliği besleyen bir çıkış olarak görülmelidir. Rusya Ukrayna arasında çıkacak muhtemel olaylara en çok maruz kalacak olan ülke Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın arabuluculuk çabası samimidir.

Rusya'yla Ukrayna kutuplaşması yalnızca bu iki ülkenin sorunu olmaktan çıkmış, dünyanın kafa yorduğu, üzerinde düşündüğü bir numaralı gündem konusu haline gelmiştir.

Döviz kuru artınca fiyat etiketini artıranlar döviz inince aynı hızı göstermediler. Ekonomik ahlak toplum hayatına nüfuz etmek zorunda. Fırsatçılara göz açtırılmamalıdır, stokçuların üzerine gidilmelidir. Devlet üzerine düşeni yapmıştır, sorumluluk sırası ekonomik aktörlerde. Etiketleri düzenlemeyenlere ağır cezalar uygulanmalı.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yıkıcı artışlarının önüne geçmek zorundayız.

 

 

Özel dağıtım şirketleri karlılıklarını artırabilmek için kestirme yollara tevessül etmektedir. Yetersiz ve niteliksiz personel çalıştırılması, bakım işlemlerinin yapılmaması gözümüze çarpan bazı aksaklıklardır. Isparta'da yaşanan kesintilerinin sebebi burada aranmalıdır. Bize göre denetim yetkisi TEDAŞ'a verilmelidir. 2036 yılında kamuya dönecek olan dağıtım şirketlerinin içinin boşaltılmasına müsaade edilmemelidir. Kamuya elektrik dağıtımının devlet eliyle, vergi yükünün azaltılması sorunları hafifletecektir. Elektrik üretimi ve dağıtımı milli bir konudur. İnsanlarımızı elektrik faturalarının ablukasından çekip çıkarmak ortak mükellefiyettir.

Elektrik faturasındaki yüksek tutarlar vatandaşı rahatsız etmiştir. Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp, tedarik şirketleridir. CHP'nin iddiaları asılsızdır, kriz çıkarmaya yöneliktir. Tedarik şirketlerinin tarifeleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenmektedir. Bu kurul tarife düzenlemesini yeni baştan ele almalıdır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bahçeli:Elektrik, üretimi, ve, dağıtımı, milli, bir, konudur.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı