Balıkesir-Bandırma-Erdek'te 1 Mayıs kutlamaları
Haber
03 Mayıs 2022 - Salı 06:27 Bu haber 2479 kez okundu
 
Balıkesir-Bandırma-Erdek'te 1 Mayıs kutlamaları
Balıkesir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika, siyasi parti, STK, oda ve meslek gruplarının yürüyüşü ile gerçekleşti.
Bölge Haberi
Balıkesir-Bandırma-Erdek'te 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de kutlandı. Yaklaşık bin kişilik grup Altıeylül’de bulunan Çarşamba Pazarı’nda toplandıktan sonra, 100. Yıl Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüdü. ‘İş, Ekmek, Özgürlük’, ‘Yaşasın 1 Mayıs’ gibi sloganların atıldığı yürüyüşte CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de yer aldı. Yürüyüş Balıkesir Atatürk Stadı karşısında bulunan alanda son buldu. İstiklal Marşı okunmasının ardından şarkılar, türkülerle 1 Mayıs kutlandı.
1 Mayıs kutlamalarına Cumhuriyet Halk Partisi, sendikalar, meslek odaları, üniversite öğrencileri katıldı.

 

 

BANDIRMA’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI

Bandırma ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı, coşkulu bir şekilde kutlandı.
Resmi tatil olarak ilan edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle, ilçede gerçekleştirilen kutlamalarda işçilerden oluşan gruplar, İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesi önünde toplanarak, atılan sloganlar ile Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyüş gerçekleşti. Saat 11. 00’de başlayan yürüyüşte, geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı’na sloganlar eşliğinde ve ellerindeki pankartlar eşiğinde yürüdüler. Grupların meydandaki yerlerini almalarından sonra, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Bandırma Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı yaptı.
Konuşmaların ardından toplanan işçiler, söylenen türküler eşliğinde halay çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Av Tolga Tosun, bazı siyasi parti ve sendika başkanları, bazı sivil toplum örgütlerini temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir-Bandırma-Erdek'te, 1, Mayıs, kutlamaları,
Yorumlar
Haber Yazılımı