Balıkesir’de Deprem Anı Canlandırıldı
Haber
11 Mart 2022 - Cuma 15:32 Bu haber 3332 kez okundu
 
Balıkesir’de Deprem Anı Canlandırıldı
Vali Hasan Şıldak 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye genelindeki okullarda eş zamanlı olarak yapılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”na Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nda katıldı.
Bölge Haberi
Balıkesir’de Deprem Anı Canlandırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle yapılan çalışmalar 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilanıyla genişletiliyor. Balıkesir Valiliği öncülüğünde yürütülen "Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimler, çeşitli etkinlikler ve toplantılarla da Balıkesir'de 7'den 70'e afet farkındalığı arttırıldı. 

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan tatbikat saat 11.30'da 'deprem oluyor' anonsu yapılmasıyla birlikte başladı. Okulda tatbikata harfiyen uyan öğrenciler ilk anonsla birlikte deprem anında hayati önem taşıyan çök-kapan yaparak güvenliklerini sağladılar. Vali Şıldak’ın öğrencilerle birlikte canlandırdığı tatbikatta daha sonra kontrollü bir şekilde binanın terk edilmesiyle bahçeye çıkıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yapılan tatbikatta öğrencilere deprem sırasında yapmaları gerekenler anlatılarak alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verildi. Öğrencilerin bahçede belirlenen güvenli alana geçmelerinin ardından okul idaresi tarafından binada mahsur kalan öğrenci olup olmadığının tespiti yapıldı. Yapılan canlandırılmayla binada yangın çıktığı ve bir kişinin de mahsur kaldığı bilgisi verildi. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde intikal etti. İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından ise binada mahsur kalan kişinin kurtarılması tatbik edildi. 

Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle Balıkesir’de bir milyonun üzerinde vatandaşa afet eğitimi verildiği bilgisini verdi. Depremde ilk altı saatin çok önemli olduğu vurgusunu yapan Şıldak,  “Deprem anı, hayatta kalma mücadelemiz ve kurtarma ekiplerinin intikaline kadar geçecek yaşam süresi çok kıymetli, o yüzden bütün insanlarımızda afet bilincini oluşturma, onlarda bu bilinci yerleştirme için bu yıl da tatbikat yılı olarak ilan edildi. İçişleri Bakanlığı ve AFAD başkanlığının planladığı faaliyetlerle 55 bin civarında bir tatbikat olacak. İlimizde en az bin tatbikat yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Öğrencilere tatbikat ile bilinçlenmelerinin hayati olduğunu söyleyen Vali Şıldak, “Afetlere karşı hazırlıklı olmanız sadece sizi değil, ailenizi, büyüklerinizi ve arkadaşlarınızı belki karşılaştığınız bir deprem anında kurtaracak, hayatta kalmanızı sağlayacaktır. “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında yapılacak çalışmalarla afet farkındalığının çok daha genişlemesini ve güçlenmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Vali Şıldak daha sonra Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nda da gönüllü öğretmen bulunması dolayısıyla "Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi" kapsamında verilen eğitimlere katılan öğretmelerin bulunduğu okullarda asılan “Bu Okulda AFAD Gönüllüsü Öğretmen Vardır” tabelasını astı. 

Vali Şıldak, tatbikatta görev alan AFAD, İtfaiye, UMKE, BALDAK ve AKUB ekiplerine teşekkür etti.
 
Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nda 30 derslik, 54 öğretmen, 3 personel ve 675 öğrencinin bulunduğu tatbikata Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Yücel Yılmaz, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin katıldı.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir’de, Deprem, Anı, Canlandırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı