Balıkesir’in Doğal Alanları Geliştiriliyor
Haber
08 Kasım 2022 - Salı 15:30 Bu haber 1826 kez okundu
 
Balıkesir’in Doğal Alanları Geliştiriliyor
Marka Şehir Balıkesir’in turizm alanları, tabiat parkları, milli parklar, mesire yerleri gibi bütün doğal alanların sayısının arttırılması ve iyileştirilmesine yönelik Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yaklaşık bir yıldır yürütülen ‘Doğal Alanlar Çalışması’ kapsamındaki faaliyetler değerlendirildi.
Çevre Haberi
Balıkesir’in Doğal Alanları Geliştiriliyor

Kocaseyit Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda çalışmanın başladığı günden bu yana yapılan ve önümüzdeki süreçte planlanan faaliyetler ele alındı.
 
Toplantıda çalışmanın paydaşı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen faaliyetlerle ilgili sunumlar yapıldı. 
 
İlimizde bulunan 19 mesire alanının statülerinin iyileştirilmesinin yanı sıra yeni mesire alanları oluşturulması çalışması kapsamında belirlenen 14 alandaki gelişmelerle ilgili bilgi verildi. Ayrıca; doğal yaşam parkı ve yürüyüş yolları gibi projelerin hazırlandığı Marmara, Edremit ve Ayvalık İlçelerindeki çalışmalar, Erdek İlçesi Tatlısu Köyünden başlayıp Kirazlı Manastırı’nda sonlanan Eko Turizm Rotasının oluşturulması, Kuş Cenneti Milli Parkı çevresinde gölün etrafını kapsayacak şekildeki çalışmalar da toplantı gündeminde yer aldı. Kazdağı Milli Parkında yaz sezonunda büyük ilgi gören cam terasın turizmin gelişmesine katkı sağladığının da ifade edildiği toplantıda cam terasın Balıkesir turizmi için önemine vurgu yapıldı.
 
Toplantıda, doğal alanların geliştirilmesine yönelik yapılan ve planlanan çalışmalar konusunda bilgi alan Vali Şıldak ‘Doğal Alanlar Çalışması’nın birçok alanda adını duyuran Balıkesir’in turizmdeki gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Şıldak, geniş coğrafyada nereye el uzatılsa başka bir güzelliğe ev sahipliği yapan Balıkesir’in doğal alanlar bakımından önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ifade etti. Devlet olarak kurumların işbirliği içinde Vatandaşlarımızın şehir stresinden uzaklaşabileceği doğal alanların arttırılmasının şehir imajı ve kimliği için de önemli olduğunu vurguladı.
 
Balıkesir’de Kuş Cenneti ve Kazdağlarında devam eden ve yapılacak yeni çalışmalarla bu yerlerin tam bir doğa markası haline getirilmesini hedeflediklerini belirten Şıldak, kurumlardan ayrıca doğa turizmini destekleyen yeni projeler hazırlamalarını istedi. Bu kadar zengin bir çeşitliliğe sahip İl coğrafyasının doğa turizm seçenekleri sunan, farklı ilgi alanları oluşturan bir durumdan uzak olduğunu söyleyen Vali Şıldak, her ilçemizde yeni projelerle yeni doğal alan konseptlerine ihtiyaç olduğunu bildiklerini ve bu alandaki açığı kapatmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Balıkesir’in, Doğal, Alanları, Geliştiriliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı