Bandırma Belediyesi'nden açıklama..
Haber
18 Kasım 2021 - Perşembe 19:32 Bu haber 3298 kez okundu
 
Bandırma Belediyesi'nden açıklama..
Bandırma Belediyesi Basın-Yayın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü,Eğitim Destek Evinde görevine son verilen kişinin bir süre önce kendi evinde yaşanan olayda 17 yaşında olduğu iddia edilen kızın alıkonulması ve şikayete üzerine cinsel istismar iddiası ile tutuklanan şahısla ilgili olarak ve hukuki yargılama süreci sonuçlanmadığı halde bazı çevrelerce ve internet haber sitelerinde haberin çarpıtılarak verilmesi ve Belediye'ye bağlı Eğitim Destek Evi Öğrenci Kurs Merkezi'ne yönelik kamuoyunda olumsuz algı operasyonu maksatlı yayınlar üzerine basın bildirisi yayınladı.
Bandırma Haberi
Bandırma Belediyesi'nden açıklama..

BASINA ve KAMUOYUNA

Belediyemize bağlı Öğrenci Kurs Merkezi’nde öğretmen olarak görev yapmış olan şahsın, suç niteliği taşıyan davranışını tüm kamuoyu gibi bizler de üzülerek öğrenmiş durumdayız. Olayın vuku bulduğu ilk günden bugüne kadar tüm hukuki ve resmi süreçlerin yakın takipçisi olduğumuzu belirtir, yaşanılan menfur olayla ilgili yaptığımız bu açıklamayı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Yaşanan olayı esefle ve şiddetle kınıyoruz.

Bandırma Belediyesi İnsan Kaynakları Limited Şirketi bünyesinde çalışmış olan şahıs, 08.11.2021 tarihinde adliyede gerçekleştirilen resmi işlemlerinin ardından tutuklanmıştır. Olayın gerçekleştiği günden itibaren konu ile ilgili kurumumuzca detaylı soruşturma gerçekleştirilmiştir. İvedilikle neticelendirilen soruşturmanın ardından, kurum içi disiplin kurulu kararınca ilgili şahsın iş akdine derhal son verilmiştir.

Yazılı ve dijital basında sanık şahsın savunulduğuna veya sahiplenildiğine dair haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik mesnetsiz ve art niyetli yapılan haberler karşısında Bandırma Belediyesi olarak duruşumuz açık, net ve samimidir. Olayda mağdur olan kişinin Öğrenci Kurs Merkezi’mizde kayıtlı olan bir öğrenci olmadığı ve menfur olayın merkezimiz bünyesinde değil, şahsın özel mülkünde (evinde) gerçekleştiği gerçeği hâsıl olsa da, sanık şahsın yaptığı davranış hiçbir yanıyla kabul edilebilir değildir.

Ayrıca Öğrenci Kurs Merkezi’mizde uzun yıllardır sadece 7. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilere hizmet verildiği ve mağdur öğrencinin 12. sınıf düzeyinde öğrenim gören ve merkezimizle hiçbir bağlantısının bulunmadığı bilindiği halde hakkımızda çıkan haberler maalesef karalamaya yöneliktir. Bu türden asılsız haberlere itimat gösterilmemesi gerektiğinin altını çizer, konuyla ilgili her türlü açıklamanın tarafımızca yapıldığını ve yapılacağını belirtmek isteriz.

Belediyemize bağlı faaliyet gösteren Öğrenci Kurs Merkezi’nde görevli olan tüm personellerimizin ve kayıtlı öğrencilerimizin yaşanan süreçlerden olumsuz etkilenmemeleri adına psikolojik açıdan her türlü profesyonel takip uzmanlardan alacağımız destekle bizzat Belediyemiz tarafından sağlanacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenilir eğitim ortamlarında hizmet almaları ve geleceğe hazırlanmaları hepimizin birincil vazifesidir. Bu konuda Bandırma Belediyesi’nin eğitime verdiği önem ve hassasiyet tüm Bandırma halkı tarafından bilinmekte ve uzun yıllardır takdir görmektedir.

Yaşanan üzücü olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ve en yakın takipçisi olduğumuzu bildirir; bu menfur olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü kamuoyuyla paylaşırız.

Bandırma Belediyesi

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma, Belediyesi'nden, açıklama..,
Yorumlar
Haber Yazılımı