Bandırma CHP'den Kaftancıoğlu ile dayanışma
Haber
15 Mayıs 2022 - Pazar 05:08 Bu haber 2756 kez okundu
 
Bandırma CHP'den Kaftancıoğlu ile dayanışma
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Dr.Selim Panç, Cumhuriyet Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘kamu görevlisine hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası vermesini değerlendirdi.
Bandırma Haberi
Bandırma CHP'den Kaftancıoğlu ile dayanışma

Panç, “Gezi davasından sonra verilen bu karar, sıradan bir hüküm değildir. Bu hüküm, sarayda verilen kararın, yargı tarafından onanmasıdır. Bu hüküm, kargaşa çıkartma, 6’lı  masayı, Millet İttifakının gücünü bölme hükmüdür” dedi. Panç “Bu hukuksuz hüküm sadece Canan Kaftancıoğlu hükmü değildir. Bu hüküm bizlere, biz umudu örgütleyenlere gözdağı verme, seçim yaklaştıkça yıldırma, susturma çabalarıdır. Bu hüküm, Türkiye’yi, bütün halkı cezalandırma hükmüdür. Siyaseten yenemediklerinizi masa başı kararlarla cezalandırmanıza susmayacağız” ifadesini kullandı.

 

Basın açıklamasına, Belediye Başkanı Tolga Tosun, İYİ Parti İlçe Başkanı Necmi Sert, CHP İlçe Başkanı Dr.Selim Panç, CHP Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci, Sol Parti İlçe Başkanı Ferhat Kaya, Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Cömert, Aydın Yağar, Sıtkı Ağan, Metin Ok, Ümit Durukan, Abdullah Erbay, Fatma Sibel Salı Karabacakoğlu, Emekli Sen Şube Başkanı Levent Balkış, Gümçed Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu ve çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasına katılanlar “ Canan Yalnız değildir. Hepimiz Canan’ız, Hepimiz yanındayız” diye slogan attı.

Bir 12 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve şunu diyen bir yazı '9HD 9Hን CANAN KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR. CHP' görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma, CHP'den, Kaftancıoğlu, ile, dayanışma,
Yorumlar
Haber Yazılımı