Bandırma'da vatandaş öfkeli ve tepkili..!
Haber
24 Aralık 2021 - Cuma 11:52 Bu haber 3465 kez okundu
 
Bandırma'da vatandaş öfkeli ve tepkili..!
Kur bahanesiyle fiyatları katlayan marketler tüm ylurtta olduğu gibi Bandırma'da da ölüm sessizliğine büründü. Kurdaki düşüşü, ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ oyunuyla geçiştiren marketlere vatandaşlar “Zamda jet gibi, indirimde kağnı” şeklinde tepki gösteriyor.Vatandaş soruyor: Bunu gören, denetleyen yok mu?
Ekonomi Haberi
Bandırma'da vatandaş öfkeli ve tepkili..!

Döviz kurundaki artışı bahane ederek jet hızında fiyat artıran marketler, kurdaki düşüşü görmezlikten geliyor. Son bir ayda temel gıda ürünlerini fiyatlarını artırmak için etiket değiştirme yarışına giren marketler, son üç gündür "Görmedim, duymadım, bilmiyorum" oyunu oynuyor.

 


 

KAŞAR FİYATINI KATLADI


Türkiye'de tanık olunduğu gibi Sandırma'da da  en büyük marketler yanı sıra yerel marketleri de tek tabyo aynı. Fiyatlarda private label olarak adlandırılan marketlerin kendi markalı ürünlerinde dahi indirim olmadığı gibi bazı süt ürünlerine zam yapıldığına şahit oluyoruz. Örneğin ucuzluk marketi olduğu iddiasını taşıyan bir markette kaşar fiyatı yüzde 100 zamlanarak 20 TL'den 40 TL'ye çıkarılmıştı

 

VATANDAŞLAR ÖFKELİ VE TEPKİLİ

 

Vatandaşlar, AVM ve yer el marketlerde kur artışına endeksli jet hızıyla ürün fiyatları etiketlerini değiştirerek,fehiş fiyat uygulayanlar, rafları boşaltarak ,stokladıkları ürünlere tüketiciden kaçıranlara yönelik Bandırma'da hiçbir denelim ve kontrolün yapılmadığına ve vatandaşın kaderine terk edildiğine dikkat çekerek yetkili ve ilgili kurumları,kişileri göreve davet ediyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma'da, vatandaş, öfkeli, ve, tepkili..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı