Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a: Şaka yapmıyoruz.!
Haber
09 Haziran 2022 - Perşembe 14:04 Bu haber 2319 kez okundu
 
Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a: Şaka yapmıyoruz.!
Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına tepkisi gösteren Erdoğan, ''Bir an önce vazgeçin, şaka yapmıyorum'' dedi.
Türkiye Haberi
Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a: Şaka yapmıyoruz.!

 

Efes-2022 Tatbikatı seçkin gözlemci günü faaliyetlerinin ikinci bölümü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın tatbikat alanına gelmesinin ardından başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli de programa katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Yunanistan‘a “adaları silahlandırma” tepkisi gösterdi. Erdoğan, ”Bir an önce vazgeçin, şaka yapmıyorum” dedi ve Atina’yı uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya çağırdı. Erdoğan, “Yunanistan’ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık. Ancak muhatabımız yanlış anladı. Türkiye kimseye kendi hakkını çiğnetmez. Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Bununla bir yere varmak mümkün değil. Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını hukukunu da kimseye çiğnetmez.

Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz. Türkiye Ege’de haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların tanıdığı yetkileri kullanmaktan geri durmayacak.”

SURİYE HAREKATI

Suriye harekatı konusunda da mesajlar veren Erdoğan “Sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik hattıyla koruma altına alma kararlılığımızı adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.

Erdoğan, “Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına izin vermeyeceğiz, bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını mutlaka tamamlayacağız.” diye konuştu.

AKAR: TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ NATO’NUN GÜVENLİĞİDİR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yaptığı konuşmada NATO vurgusu yaptı. Akar şöyle konuştu:

“NATO bir güvenlik örgütüdür ve en büyük mücadele alanlarından biri terörizmdir. Terörizmle mücadelede dayanışma müttefiklik için temel şarttır. Aynı anda birden fazla terör örgütüne karşı mücadele eden tek NATO ülkesi olan Türkiye, terörizm ile Avrupa arasındaki son engeldir. Türkiye’nin güvenliği, NATO dahil tüm Avrupa’nın güvenliğidir. Bu husus asla göz ardı edilmemelidir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Erdoğan'dan, Yunanistan'a:, Şaka, yapmıyoruz.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı