Başkan Tosun: '2024 yerel seçimlerinde Başkanlığa yine adayım.!
Haber
16 Nisan 2022 - Cumartesi 16:42 Bu haber 2806 kez okundu
 
Başkan Tosun: '2024 yerel seçimlerinde Başkanlığa yine adayım.!
Gazeteci Mustafa Yamaner ile Engin Arıcan Bandırma Belediye Başkanı Av.Tosun ile söyleşti.Başkan Tosun,başkan yardımcısı Ok'un görevinden alınması, 2024 yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına aday olup-olmayacağı konularında düşüncelerini paylaştı.
Bandırma Haberi
Başkan Tosun: '2024 yerel seçimlerinde Başkanlığa yine adayım.!

-Sn.Başkan, pandemiden çıktık, açılma, normalleşme dönemi derken, 2022 yılına girdik.  2019’da üç belediye başkan yardımcısı ile o güne kadar birlikte hizmet veriyordunuz. Yeni yıla girişimiz ile birlikte  ani bir kararla Metin Ok’u başkan yardımcılığı  görevinden aldınız. Metin Ok da yaptığı konuşmada, konuyla ilgili dedi ki, “arkamda durmadı, bana sahip çıkmadı, iradesiz ve insiyatifsiz bir belediye başkanı olduğunuzu iddia etti. Bu yöndeki itham ve iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Başkan Yardımcısı Ok, görevinden niçin alındı !?

 

- “İki - üç senedir beraber çalışıyorduk Metin beyle. Tabi yetkileri var, görevleri var yani. aslında kendisi buradan ayrılıp gitti. Burada bir görevden alma vs.diye  bir şey yok. İstifa edip burada herkesin içinde, bana söylemeden, kapıdan “ ben işte bırakıyorum, gidiyorum, istifa ediyorum, bu iş böyle gitmez” deyip kendisi gitti. Bir hafta da işe gelmedi.

Belediye de durum sözünü ettiği gibiyse diğer başkan yardımcılarımız neden gitmedi ve duruyor? Diğerleri duruyor, bir kişi gitti. O zaman onlar da giderdi arkalarında durmasam, beraber çalışamasak. Benim kapım hep açıktı, hiç kapanmadı ki. Herkes girip çıkıyor. Bu işe bütün gövdenle gireceksin, ben avukatım, avukatlığı bıraktım. Müteahhitim, müteahhitliği bıraktım. Biz bütün gövdemizle işin içine girdik. Kendi işimizden çok burada çalışıyoruz. 7/24 koşturuyoruz. Bir koltukta iki karpuz olmuyor. Bu iş bir de duygusallık kaldırmaz.

 

-Geçmiş de belediye başkanlığı yapmış kimi partililerinizin bu konuda sizi uyardığı ve yönlendirdiği doğru mu?

Hiç böyle bir şey yok. Buradaki sorun, Metin beyin burayı bırakması, gitmesi. Buranın belediye başkanı benim. Kapıyı çalarsın “başkan böyle böyle...” dersin. Bir şey varsa ben de “abi kusura bakma atlamışız” derim. Kişisellikle yapılan hiçbir bir şey yok. Kendi yapmış olduğu hatayı yine kendi lehine çevirebilmek adına, Metin Bey’in sözlerini  siyaseten söylenmiş sözler olarak değerlendiriyorum.

 

‘Verilemeyecek hiçbir hesabım yok.!’

 

-Sn. Başkan, yardımcılarınız ile ilişkilerinizde  bir güven sorunu ve yönetim de bir diyalog sorunu var mı?

-Hepsini çok seviyorum meclis üyesi arkadaşlarımın. Hepsi birbirinden değerli. Uyumsuzluk var dersem yalan söylemiş olurum. Farklı tandanslarda, farklı kafa yapılarında, kimisi iş dünyasından geliyor, kimisi sol mücadeleden geliyor, kimisi emekten geliyor, kimisi şehir plancısı, kimisi emekli, öğretmen vs. Kozmopolit bir yapı.  Farklı kafa yapılarının farklı tandansların bir arada olduğu bir yapı ama bunların hepsi bir tecrübe, çünkü ben Sedat Pekel dönemini de yaşadım. Pekel döneminde ayrışmalar oldu.  Dursun Mirza döneminde de yine aynı şekilde ayrışmalar oluyordu. Bizde herkesi seviyorum, herkesi kucaklıyorum. Herkes olabildiğince bana çok yardımcı olmaya da çalışıyorlar. Ben yine onlarla her şeyi paylaşıyorum. İçimiz temiz, vicdanımız temiz. Küçük uyumsuzluklar aile içinde bile olan şeyler. Başka ajandalarımız yok, başka kirli ilişkilerimiz yok. Herşey şeffaf. Herşey açık. Ben geldiğimden beri denetim raporlarıma bakın, bir de benden önceki denetim raporlarına bakın. Nüvit Erten mali müşavirimiz, MHP’de de Harun Algül var, İyi Parti’den de mali müşavir bir arkadaşım var herşeyi inceliyorlar. Sayıştay müfettişi gibi inceliyorlar. Çok rahatım. O kadar rahatım ki verilemeyecek hiçbir hesabım yok.

 

‘Kişisel egolar, siyasi hırslar öne çıkmamalı..

Sonuçta hep kazanan Bandırma olmalı.!’

 

-Sn.Başkan, Metin Ok’un görevden alınması ile birlikte kamuoyunda her yerel seçim arifesinde başkan adaylarının seçilmiş başkanın etrafında başkan yardımcısı olarak konuşlandırılması esprisi çok konuşulup, tartışıldı.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

-Birlik beraberlik olsun, parti bütünlüğü olsun diye 2009’da yapılmış, daha sonra 2014’te de devam etti. Yani partiyi birleştirmek, bütünleştirmek, daha güçlü görüntü vermek amacıyla yapılan bir siyasi organizasyon bu. Değerlendirilebilir, olabilir, önümüzdeki sürecin tasarrufuna kalıyor. Bandırma’da şöyle bir şey var, üç dönem üst üste Cumhuriyet Halk Partisi ama üç dönem üst üste üç başkan. Belediye başkanı olarak göreve geliyorsun, başkansın, herkesi kucaklayayım istiyorsun, birleştireyim, bütünleştireyim, kaynaştırayım istiyorsun, hep beraber tek güç olalım istiyorsun partiliyiz hepimiz. Tamam oluyor ama, olmadığı noktadan sonra da bu tatsız sıkıntılar yaşanıyor mu, yaşanıyor. Yaşanmayabilir de. O, düşüncelerle alakalı. Ayrıca, kamuoyunda gözden kaçırılan bir olay var. Konu sadece partili meclis üyesi arkadaşlarımla mı ilgili, hayır. Üç yıllık Meclis dönemimize bakıldığında muhalefet partili meclis üyesi arkadaşlarımızla da zaman bir çok konuda fikirsel anlaşmazlık yaşasak da  karşılıklı saygı ve sevgiyi  yitirmiyor, konu Bandırma’nın menfaatleri olduğunda meclis gündemine ne gelirse, oy birliğiyle karar veriyoruz. Neden? Çünkü, hepimiz bu kentin insanlarıyız. Bir göreve talip olmuşuz ve seçmen kentin yönetimini bizlere teslim etmiş. Hepimiz iktidarı ve muhalefetiyle siyasi sorumluluğumuzun bilincinde insanlarız. Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz ve yönetimiyle de bir çok konuda fikir anlaşmazlığı yaşasak da ilişkilerimizi aynı saygı ve sevgi  ilişkisi çerçevesinde yürütüyoruz. Kavga etmek en kolay şey. Bundan kentler ve halk zarar görür. Herkes sorumlu davranmak zorunda.Sonuçta tüm alınmış kararlar ve uygulamalar konusunda seçmene karşı sorumluyuz ve seçmen doğru-yanlış konusunda seçim zamanı karar verecek.

Sonuç olarak, Metin Ok, partilim olmasının yanında arkadaşımdır. Birlikte seçilmiş ve yaklaşık üç yıl birlikte görev yapmış, o da benim başkanlığımda başkan yardımcılığı yapmıştır. Ben, onun  bu süre zarfında verdiği tüm emekleri takdir ediyor ve kentim, belediyem adına teşekkür ediyorum. Bazı konularda benden farklı düşünebilir. Ben saygı duyuyorum  ve kimilerinin beklediği gibi, karşılıklı bir polemiğe girmeyi yakışıksız buluyorum. Çünkü, bu bana  ve temsil ettiğim makama yakışmaz. Belediye meclis üyesi olarak onun da önünde iki yıl var ve yine hep birlikte çalışacağız. Sonuç da ne yaşanırsa yaşansın kazanan Bandırma olmalı.!

 

 ‘Belediye Başkanlığına Adayım.!

 

-Sn.Başkan 2024’te yine belediye başkanlığına aday mısınız? Bir de milletvekilliği adaylığını  düşündüğünüz konusunda söylentiler var. Adaylık konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben, 2024’te yeniden belediye başkanlığına aday olurum. Milletvekilliğini düşünmüyorum. Konjonktür neyi gerektirir bir şey diyemiyorum ama,  bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmayı isterim. Ben düşündüklerimi büyük ölçüde bu dönem gerçekleştiriyorum. Seçim vaatlerim var benim. Onları bir bir gerçekleştiriyorum. Bir dahaki dönemde amacım ve amaçlarım çok farklı. Bir dahaki dönemde en çok arzu ettiğim şey, Bandırma’nın İl olması.! Neden? Çünkü, siyasete girdiğim günden bu güne, meclis üyelikleri, başkanlığım döneminde yaşadığım ve tanık olduğum bir çek var. O da  Bandırma, ilçe statüsünde mevcut sorunlarını aşamaz ve kent olarak hak ettiği geleceği öremez. Bandırma, il olmalı ve düşünü gerçekleştirmeli.! Bandırmalı da bu gerçeğin farkında ve 10,5 esprisi bu özlemin dışa vurumu.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Tosun:, '2024, yerel, seçimlerinde, Başkanlığa, yine, adayım.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı