Başkan Tosun anlatıyor..
Haber
11 Nisan 2022 - Pazartesi 17:20 Bu haber 3372 kez okundu
 
Başkan Tosun anlatıyor..
Sonkurşun gazetesi adına gazeteci Engin Arıcan ile Mustafa Yamaner sordu Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun yanıtladı. Başkan Tosun ile söyleşimizi haber sitemizde bölüm bölüm yayınlayacağız.
Bandırma Haberi
Başkan Tosun anlatıyor..

2019 yerel seçimleri oldu ve yerel seçimleri açık ara kazandınız. Seçim sonrası  talihsiz bir dönem geçirdiniz ve pandemi ile birlikte kapandık. Arkasından küresel kriz, pandeminin yıkıntıları falan ama Bandırma şunu konuşuyor; Başkan Tosun, seçim öncesine vadetti ve iktidarda  üç seneyi geride bıraktı.  oldu, 2024 yılında gerçekleşecek  yerel seçimlere hazırlık yapıyor siyasi partiler  ufak ufak. Başkan Tosun neyi yaptı, vadettiklerinin yüzde kaçını yerine getirebildi? Bandırma bu sorunun yanıtını merak ediyor..

Başkan Tosun, seçmene ütopik projelerden söz etmedik.!

Başkan Tosun: “Tabii şimdi 2019 yerel seçimleri arifesinde  Belediyenin mevcut yapısını bildiğimiz için seçmene çok ütopik projelerden bahsetmedik. Daha yapılabilir, daha elle tutulur, Genel Başkanımızın bize vermiş olduğu talimatlarla, bizim parti politikamıza uygun şekilde, yapabileceğimiz projeleri söyledik. Tabi bunların başında özellikle Kreşler geliyordu. Dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde kadın istihdamının önünü açmak için kreşler yapıp, kadınlarımızın çocuklarının bakımını uygun şartlarda belediye üstlenecek, kadınlar da çalışma hayatına katılacak düşüncesiyle Kreş Projelerimiz vardı. Kreş Projelerimizi gerçekleştirdik. Yüzüncü Yıl Mahallesiyle Altıyüzevler Mahallesi ve Levent Mahallesinde olmak üzere toplamda 260 öğrencili Kreşlerimizi açtık. Vatandaşların kullanımına sunduk. Projeler kapsamında Kreşlerimizi gerçekleştirmiş olduk.

Söz verdik, Eğitim Destek Evi’ni yaptık.!

Gençlik Merkezi yapacağız dedik, Eğitim Destek Evi yapacağız dedik. Biliyorsunuz bizim bir Eğitim Destek Evimiz vardı ama, ne ruhsatı vardı, ne izni vardı. Çocuklarımız da Belediye Nikah Salonunun üst kısmında ufak salonlarda eğitim görüyordu. Eğitim Destek Evi yapacağız dedik  ve onu da yaptık; Santral Kültür Merkezi karşısında 8 derslikli, öğretmen odası olan, kafeteryası olan, çocuklarımızın en iyi şekilde eğitimlerini göreceği ve Liseye Giriş sınavlarına en iyi şekilde hazırlanacağı Bandırma Belediyesi Öğrenci Kurs Merkezini hizmete açtık, o da devam ediyor.

Söz verdik: Engelsiz Yaşam Alanı’nı yarattık.!

Biz biliyorsunuz ki Tatlısu Liman Kampında Engelsiz Yaşam Alanı yaratalım istedik.  Orası Belediye Kampı olarak geçer ve yıllardık metruk haldeydi. Onun da birinci etabını bitirdik. Orada 11 tane bungalov evin olduğu, engellilerin rahatça kalabileceği şekilde dizayn edilmiş olarak bitirdik ve onlara da bu yaz hizmet vermeye başlayacak. Önünde büyük bir Cafe Restaurantın olduğu güzel bir yer oldu. Yan tarafında yapacağımız Butik Otelin de plan ve projelerini de hazırladık. Ancak, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle biliyorsunuz Kapıdağ Yarımadası ve Adalarda yapılaşmayı durdurdular. O bölgeyi de şimdilik Otopark olarak kullanıp Çadırcılara da bir imkân sağlamayı düşünüyoruz kendi Kampımızın içinde kalmalarıyla ilgili. Ne zaman ki bu karar kalkarsa oraya 23 odalı Butik Otelimizi de gerçekleştireceğiz.

Söz verdik: Yeni Asfalt Tesisi aldık.!

 

Teknolojimizi geliştireceğiz dedik. Asfalt tesisi aldık bir tane.  Önceki eski teknolojiydi. Eski teknoloji olduğu için enerjiden dolayı da ciddi şekilde maliyeti oluyordu Belediyeye. Daha iyi şekilde vatandaşlarımıza hizmet verelim, daha çok asfalt yapalım diye. Asfalt Tesisimizi aldık, Taş Ocağımızı kurduk. Nakliyeden de ciddi şekilde tasarruf ettik ama biz bunların hepsini teknolojiyi geliştirelim, yeni araç, yeni ekipman, yeni şeyler alıp teknolojiyi geliştirelim derken mazot fiyatları aldı başını gitti, petrol fiyatları aldı başını gitti. Bir yandan teknolojiyi geliştirelim, enerjiden tasarruf edelim diyorsun, bir yandan da sürekli mazot artışı oluyor. 2019’da göreve geldiğimizde 27 bin liraya aldığımız asfalt bugün 128 bin liraya çıktı. Bir kamyon bütün petrol türevleri bunlar, bir kamyon bütün petrol türevleriyle 20 kamyon asfalt çıkartabiliyorsun. 20 kamyon asfaltla km.sine göre çok az bir asfalt yapılabiliyor. Maliyetler çok arttı.

Genelevi yıktık, kentin önünü açtık.!

Bizim seçim vaatlerimizin içinde değildi ama bir Genelev vardı biliyorsunuz. Vaatlerimizin içinde değildi derken, seçim broşürümüzün içinde yoktu. Ben üç dönemdir bu işin içindeyim. Ondan önceki belediye başkanlarının  vaatlerine baktığınız zaman Ayyıldız Mahallesinde, o taraflarda bir Genelev krizi vardı. Şehrin ilerlemesi için, şehrin önünün açılması için bir Genelev sıkıntısı vardı ve kimse tarafından bu iş yapılamıyordu. Biz Pandemiyi de fırsata çevirdik. Paramızı, bütçemizi de ayarladık. Orayı kamulaştırdık, yıktık. Çok önemli bir iştir. Belediye başkanlarının verdiği bir sözdü. ve onu gerçekleştiren biz olduk. Belediye Başkanlığı dönemimde yaptığımız en önemli işlerden bir tanesidir. Çünkü, kentin istikbali, kentin önünün açılması o bölgede genelev sorununun çözülmesiyle ilgiliydi. Ayrıca,  Ayyıldız, Yenimahalle, Çalışkanlar, Kartalçeşme bölgesine şehir ilerliyor. Fakat oradaki yerden dolayı da kimse oraya gitmek istemiyordu. Şimdi bakın, onlarca bina başladı, yeni projeler oluyor, gerçekten bunun güzel bir iş olduğunu düşünüyorum Bandırma halkı için.

Söz verdik: 172 öğrenci kapasiteli  öğrenci yurdu inşaatına başladık.!

Yurt sözümüz vardı.  Yurt sözümüzü gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz Ordu Caddesinde yeni temeli atılıyor, ayın 19’unda ihalesi var. Toplamda yaklaşık 172 öğrenci kapasiteli, altında çamaşır yıkama merkezinin olduğu, derli toplu, ısıtmasından, soğutmasına, üst düzey bir yurt yapıyoruz. Tahmin ediyorum önümüzdeki sene o Yurdu da bitirmiş oluruz.

Söz verdik: Butik Kapalı semt pazaryerleri bir bir açılacak.!

Butik Kapalı Pazar Yerleri sözü verdik. Yaptığımız araştırmada Edincik ve Yüzüncü Yıl’da  Cuma Pazarı dediğimiz yerde Belediyemizin yerleri vardı. Bunların ikisinin de projelerini çizdirdik. Bu sene Edincik Kapalı Pazar Yerini, önümüzdeki sene de Yüzüncü Yıl Cuma Kapalı Pazar Yerini hayata geçireceğiz. Onları da bitirmiş olacağız.

 

Söz verdik: Taziye Evleri açılıyor.!

Taziye Evlerimiz var. Bir tanesi Yüzüncü Yıl’da, diğeri de Çalışkanlar’da olmak üzere 2 tane. Yüzüncü Yıl’daki taziye evimizi bitirdik. Şimdi, Çalışkanlar mahallesindeki Taziye evimizi yapacağız.

Söz verdik: 18 adet çocuk parkı yaptık.!

Bandırma’ya bol bol yeşil alan ve park sözü vermiştik. İnsanların rahat nefes alabileceği alanlar sözü vermiştik. Ben bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü Bandırma’da ne kadar Belediyeye ait yeşil alan varsa, birbirine uzak-yakın demeden, aynı mahalle içinde karşılıklı bile olsa, biz bunların hepsini park yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu sene 18 tane park yaptık. 18 tane büyük, yürüyüş yoluyla, öyle sadece iki salıncak bir kaydırak değil, çocukların yürüyüp koşturabileceği, oynayabileceği,  sadece bu sene 18 tane park yaptık. Şehit isimlerimizi de verdik parklarımıza ki, o kadar çok park var ki daha verebiliriz.

 

Söz verdik: Malta Deresi Projesi’ni sahiplenip, çalışmaları başlattık.!

Bandırmalı’nın yine beklediği ve bir sürü belediye başkanının yine söz verdiği fakat gerçekleştiremediği Malta Deresi Projesini de biz gerçekleştiriyoruz. Tabi buna müracaat en son 2017’de yapılmış, 2017’den sonra bir daha da takibi yapılmamış. Biz geldik, takip ettik. Devletin kurumlarını da işin içine soktuk. Devlet Su İşlerinden tutun da, Kaymakamlık, Valilik hepsi destek oldu. Malta Deresi’nin izinlerini aldık. Malta Deresi Projesine de başladık. Şimdi ilk etapta Çevre istinat duvarlarını çekeceğiz. Önümüzdeki ay belediyede ihalesi olacak. Orası toplamda 100 bin m2. Bandırmalı’nın çoluğuyla çocuğuyla rahat yaşayabileceği, nefes alabileceği, kafeteryasından restaurantına,  Göletin başında durmasından, Midilli Çiftliğine, Mangal yerlerine, Mesire Alanına, Basketbol sahaları, Tenis Sahaları, içinde Amfi Tiyatrosunun bulunduğu, büfelerinin olduğu çok büyük bir yaşam alanı yapıyoruz. İçinde 8 bin m2. bir gölet var. Etrafında kafeteryaları, restaurantları, yürüyüş alanlarının olduğu çok büyük regreasyon alanına başladık. Çok güzel bir yer kazandıracağız Bandırma’ya. İnsanların artık merkeze değil, oraya giderek çok güzel, dolu dolu vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olacak.

 

Pertevniyal Hastanesi, üniversitemize ve kente kazandırılacak.!

Bilindiği gibi, Cumhuriyet döneminde  ülkemizde inşa edilmiş ilk hastanelerden biri olan Pertevniyal  Hastanesi alanı tam bir harabeye dönüşmüş, vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olmuştu. Atıl olan bu tarihi binamız kaymakamlığımız ve belediyemizin girişimleri sonucunda 17 Eylül Üniversitemize tahsis edildi. Hastanenin restorasyon çalışmaları için kaymakamlık, belediye ve üniversitemiz arasında bir protokol imzalayarak restorasyona maddi destek verdik. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında da Bandırma bir sergi salonu ve müze kazanacak. Şehrimizin tarihi ve kültürel dokusu korunup güçlendirilirken, mevcut alan büyük bir yaşam merkezi haline gelecek. Vatandaşyarımızın bu alanla ilgili şikayetleri son bulacak.

Pandemi de kent olarak sıkıntılara yenilmedik.!

Tabi çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. Mevcut Belediye Başkanı oldum, Belediye Başkanlığıyla beraber iki senedir de pandemiyle mücadele ediyoruz. Dışarı çıkamadık evlerde kaldık, herkese yardımcı olmaya çalıştık. Bir çok yer kapandı, dükkanlar kapandı, kahvehaneler kapandı, restaurantlar kapandı, hayat durdu. Hayatın durduğu bir dönemde söz verdiğimiz projeleri gerçekten bir bir yerine getiriyoruz.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Tosun, anlatıyor..,
Yorumlar
Haber Yazılımı