Başkan Tosun:Doğrudur,OK'u görevinden aldım.!
Haber
21 Şubat 2022 - Pazartesi 18:28 Bu haber 6035 kez okundu
 
Başkan Tosun:Doğrudur,OK'u görevinden aldım.!
Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, görevinden alındı.
Bandırma Haberi
Başkan Tosun:Doğrudur,OK'u görevinden aldım.!

2019 yılı Mart yerel seçimlerinde aday adaylığı döneminde Bandırma Belediye Başkanlığına aday adayı olan  ve aday adayı olan Av. Tolga Tosun'un adaylığının kesinleşmesi sonucu,mevcut başkan adayları ile seçim ittifakı sağlayarak, Bandırma Belediye Başkanlığı'nın kazanılması sonrası Başkan Yardımcılğı görevine atanan Metin Ok, Görevinden alındı.

Edinilen bilgiye göre,dün Başkan Tosun'un öğlenleyin,  Ok'u telefonla arayarak, kendisi ile çalışmak istemediğini  beyan ettiğini ve bugün mesai saati bitmeden görevinden alındığının kendisine iletildiği öğrenildi.Metin Ok ise,gazetemize yaptığı açıklamada, konu ile iygili açıklamayı Başkan Tosun'un yapmasının daha uygun olacağını belirterek, görevden alındığı konusunda kendisine resmi bir tebligatın yapılmadığını vudguladı.

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Meclis üyesi Metin Ok'un  Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alındığını doğrulayarak,gazetemize yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Başkan Tosun; Birlikte çalışabilme koşulları ortadan kalkmıştı.!

" Yaşananlar hem Belediye Meclis üyelerimizin,hem mesayi arkadaşlarımızın hem partililerimizin hem de kamuoyunun ilgi ile izlediği,malum gelişmelerin sonucu. Bugüne kadar Bandırma Belediye Başkanrlığı görevinde bulunmuş,meclis üyeliğinde bulunmuş,aktif siyasette bulunmuş tüm insanlar yerel yönetimde,yerel yönetici olarak çalışmanın zorluklarını ve büyk fedakarlık,özveri ve emek  gerektirdiğini çok iyi bilir.Şu veya bu nedenle,halkın oylarıyla seçildiğiniz makam,aslında beş yıl üstlendiğiniz ağır sorumluluk nedeniyle iğneli fıçı gibidir. Şikayet edebilme,öfkelenip kızma,küsme makamı değildir seçildiğiniz makam. Sevgili arkadaşımız,izinli idi ama görevinin başına dönme konusunda istekli değildi.Ben, beledilye başkanı olarak daire müdürlerini bir göreve göndermişim. O da kendisinden habersiz nasıl gönderirim diye duygusal davranarak hem daire müdürlerim hem de bana yansıyacak şekilde bir refleks içerisine girmiş.Fındık kabuğunu doldurmayacak bir konuda abartılı davranışlar içerisine girmiş.Bunu da bir yere kadar anlayabilirim. Çünkü, hepimiz insanız. Gün geliyor cenazeden üzgün bir şekilde çıkıyor ardından aynı gün bir açılışa ya da bir şenliğe gidiyoruz. Kendimizi, ailemizi unutup,bin bir türlü ruh hali içinde oradan oraya koşturuyoruz. Tabii ki, bunları Ok'la da konuşarak,odalarımız yan yana.Neden gelip,rahatsızmlığını,orada burada söylemek yerine bizzat bana söylemedin,dediğmde, daha farklı ve anlamsız konuşmalara tanık oldum. Yavaş yavaş önümüzdeki dönemde birlikte çalışabilme ortamını ve koşullarını tükettiğimizi gördüm. ve kendisini arayarak,bu koullarda birlikte çalışamayacağımızı ifade ettim.  Resmi tebligatı da önümüzdeki günler içersinde yapacağım. Metin Ok, yaklaşık üç sene birlikte mesai ylaptığımız  ve aynı zamanda partili bir arkadaşım."dedi.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Tosun:Doğrudur,OK'u, görevinden, aldım.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı