Batı'nın derdi: Atatürk'ü sanık sandalyesine oturtmak!
Haber
14 Aralık 2021 - Salı 17:04 Bu haber 3595 kez okundu
 
Batı'nın derdi: Atatürk'ü sanık sandalyesine oturtmak!
Alman medyasının 'Çerkes asimilasyonu' kara propagandasını, yine Almanya merkezli 'Dersim Katliamı' kampanyası izliyor...
Dünya Haberi
 Batı'nın derdi: Atatürk'ü sanık sandalyesine oturtmak!

Alman medya organı DW Türkçe'nin Türkiye'de Çerkes nüfusa asimilasyon uyguladığı yönündeki sözde belgeseli büyük tepki çekmişti.

 

Alman DW Türkçe kanalına konuk olan tarihçi İlber Ortaylı, sözde belgeselle ilgili Nevşin Mengü'ye yanıt vermiş, “Sizin Almanya’daki organ böyle şeyleri yapıyor ama hiçbir kavim Yahudi Çingene Slavları fırına yollayan Almanlar kadar zıvanadan çıkmadı. Almanya'nın kötülüklerini basit mukayeselerle, suçu yaymalarla örtemezsiniz. Almanya'da bu iş artık ticarete dönüştü. Toplumsal vicdanı 'yapma tarih' ile rahatlatamazsınız” demişti.

 

Almanya merkezli başka bir kampanya da sözde “Dersim Katliamı” üzerinden yürütülüyor.

 

Milliyet'in deneyimli yazarı Melih Aşık, “Alman duyarlılığı” başlıklı yazısında konuya dikkat çekti.


Aşık, “Almanya neden bu faaliyetlerin merkezi derseniz? Dünyanın en büyük soykırımcı ülkesi olduğu için mi?” diye sorduktan sonra amacı şöyle özetledi: “Cumhuriyet’i karalamak, Atatürk’ü sanık sandalyesine oturtmak.”

 

Aşık'ın yazısının satır başları şöyle:

 

“Almanya’da Duisburg, Essen Üniversitesi 18-20 Kasım tarihlerinde “Tanınmayan soykırım: Dersim 1937-1938” başlıklı bir çalıştay düzenledi.

 

Etkinliğin destekçileri arasında Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kültür ve Bilim Bakanlığı da yer alıyordu. Konferans ilanında iki unsur göze çarpıyor.

 

1. Dersim’in bir soykırım olduğunun kabulü.

 

2. Tartışmanın 1937-38 yıllarıyla sınırlanması.

 

Malum, Dersim olayları 1906 yılında Osmanlı’ya karşı başlatılan aşiret isyanlarının son noktasıdır. İsyanlar yıllar içinde tekrarlanmış, hem Osmanlı hem Cumhuriyet hükümetlerini uğraştırmıştır.

 

Kendilerine Meclis’te yer önerilmiş, arada birkaç kez af ilan edilmiş ama para etmemiştir. Aşiretler kendilerine özel statü verilmesinde ısrar etmiştir.

 

Dersim olayı bütün bunlar ele alındığı takdirde aydınlatılır. Ne var ki bu tür konferanslar bir tek amaca yöneliyor: Cumhuriyet’i karalamak, Atatürk’ü sanık sandalyesine oturtmak. Öyle olunca da 37-38’le sınırlanıyor. “Bu bir soykırım ise neden Dersim dışında hiçbir Alevi’ye dokunulmadı?” sorusu da asla gündeme gelmiyor.

 

Aynı konferansın benzeri 21 Ekim’de Ruhr Üniversitesi’nde düzenlendi.

 

Konferanslara Almanya’da kurulu 20’den fazla Dersim derneği de katıldı.

 

Almanya neden bu faaliyetlerin merkezi derseniz?

 

Dünyanın en büyük soykırımcı ülkesi olduğu için mi?

 

Silahsız ve günahsız 6 milyon Yahudi’yi imha ettiler.

 

Anlaşılan, tarihe geçen o insanlık suçunu böyle unutturacaklarını sanıyorlar.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Batı'nın, derdi:, Atatürk'ü, sanık, sandalyesine, oturtmak!,
Yorumlar
Haber Yazılımı