Bayramınız kutlu olsun.!
Haber
07 Temmuz 2022 - Perşembe 11:43 Bu haber 2447 kez okundu
 
Bayramınız kutlu olsun.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan,Kurban Bayramı üzerine yazdı..
Manşet Haberi
Bayramınız kutlu olsun.!

Bugün Arefe ve yarın Kurban Bayramı’nı idrak edip, kutlayıp 15 Temmuz resmi tatili ile bayram tatili birleştirildiğinden 12 Temmuz’a kadar iş başı yapmayacağız.

 

Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biri. Dinimize göre, Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek, Allah’a adanmışlığı, teslimiyeti ve şükürü, hakça paylaşma niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Okurlarımız Hz.İbrahim ile oğlu İsmail arasında yaşananları ve konunun Yaradan ile ilişkisini, adanmışlık ve teslimiyet, şükür öyküsünü bilir.

 

Son yıllarda ve günümüzde dini bayramlarımızın içeriğinden ve amacından, inanç sistemimiz ve değerlerinden uzaklaşılıp, tatile indirgenmiş olması ve dini bayramlarımızın tatil yapmak için bir “fırsat” olarak değerlendirildiğine tanık oluyoruz. Hatta bu kimi çevreler tarafından da reklam ve kampanyalarla özendiriliyor da. Bu olumsuzluğu karşın 2021 verilerine göre, Türkiye'de 753 bin büyükbaş ve 1 milyon 930 bin küçükbaş hayvan kurban edilmiş olması gerçeği ve bu yıl da kurban pazarlarında yaşanan hareketlilik Ülkemiz ve toplumun geniş kesimlerinde inanç sisteminin yaşanan tüm olumsuzluklara karşın ne kadar güçlü olduğunu bize gösteriyor.

 

Kurban Bayramı dört gün ve FETÖ’cü darbe kalkışmasının milletçe bastırıldığı 15 Temmuz’un da resmi tatil günü ilan edilmesi nedeniyle toplum 9 gün iş başı yapılmayacak. Bayram öncesinden ülkemizin tatil beldeleri dolup, taştı. Vatandaşlar çoluk-çocuk yollarda. En büyük endişe ve kaygımız ise, bayramın bayram gibi kutlanması ve başta gidiş-dönüşlerde trafik kazalarında canların yanmaması.

 

Son Kurşun ve Gönen GÜRSES gazetesi olarak, tüm İslam Alemi’nin, ülkemiz ve milletimizin ve  okurlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyor, her günümüzün bayram tadında sağlık ve esenlik içinde geçmesini, hayırlara vesile olmasını  diliyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bayramınız, kutlu, olsun.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı