Bianet'e Batı'dan para akıyor: 1,8 milyon dolar fonlandı!
Haber
18 Ocak 2022 - Salı 13:46 Bu haber 3754 kez okundu
 
Bianet'e Batı'dan para akıyor: 1,8 milyon dolar fonlandı!
Türkiye'deki muhalif medyaya para aktaran ABD'li Chrest Foundation Vakfı'nın yeni fon listesi açıklandı. Kaynak: ABD'li Chrest Foundation Vakfı'ndan Bianet'e 1.8 milyon dolar fon! Ruşen Çakır'ın Medyascope'u listeden çıkarıldı.
Türkiye Haberi
Bianet'e Batı'dan para akıyor: 1,8 milyon dolar fonlandı!

Türkiye'de yıllardır "bağımsız habercilik" yaptığı iddiasında bulunan muhalif medya organlarının birçoğunun aslında ABD'den fonlandığı geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı.Amerika Birleşik Devletleri'nden Chrest Foundation Vakfı'nın Medyascope, 140Journos, Bağımsız Gazetecilik Platformu P24 gibi birçok medya grubuna yüksek miktarlarda "bağış" yaptığı tespit edilmişti.O tartışmalar 2022 yılında da süreceğe benziyor, çünkü Chrest Foundation Vakfı'nın yeni raporunda bu bağışların devam ettiği ilan edildi.

Bağış yapılan kurumlarda bazı değişiklikler yapıldığı göze çarpsa da ABD'den muhalif medyaya yine milyonlarca dolar tutarında destek sağlandı.

"Türkiye’de yabancı vakıfların sağladığı maddi yardımlar her dönem tartışma konusu oldu. Bu konuda yurt dışından maddi yardım alan yerli medya kuruluşları ise göze en çok batan kurumlar oldu.İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’nın (SIDA) 2021 yılına ait yayınladığı veriler ise Türkiye’de yardım alan sadece medyayı değil tüm dernekleri de göz önüne çıkardı. 

Türkiye’ye en yüksek ödeme mülteciler konusunda yapılırken bazı ödemelerin hangi kurumlara yapıldığı ise açıklanmadı. 

BİANET’E 1.8 MİLYON DOLAR

Açıklananlar arasında BİANET’in sadece 2021 yılında 434 bin dolarlık ödeme aldığı görülürken, 2019-2021 arasındaki üç yılda kurumun SIDA’dan toplamda 1.8 milyon dolarlık destek gördüğü ortaya çıktı. (Aydınlık)

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bianet'e, Batı'dan, para, akıyor:, 1,8, milyon, dolar, fonlandı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı