Bir vatandaşın çığlığı..!Görmüyor,duymuyor musunuz?
Haber
10 Şubat 2022 - Perşembe 14:39 Bu haber 3691 kez okundu
 
Bir vatandaşın çığlığı..!Görmüyor,duymuyor musunuz?
Bandırmalı bir vatandaş,kent trafiğinde yaşanan keşmekeşi ve rezaleti ne güzel özetlemiş.Bandırma'da trafik polisi,trafik zabıtası yok mu? Bandırma,herkesin kafasına göre takıldığı,Teksas mı? Bu kenti yöneten kamu yöneticileri hiç kentin sokaklarında,caddelerinde gezinip,yaşanan keşmekeşi görmezler mi?Görürler de 'aman bulaşmayalım'dürtüsüyle önlerine mi bakarlar?
Bandırma Haberi
Bir vatandaşın çığlığı..!Görmüyor,duymuyor musunuz?

"Böyle Yaşamak mı Olur?
Beni tanıyanlar bilir. Belli bir güzergahta bisikletle ulaşım sağlarım. Arabayı çok nadiren kullanırım. Ama ne zaman arabayı kullansam karşılaştığım manzara beni hep endişelendirmiştir.
Bu sabah o sabahlardan biri oldu. Şehrin gerçeklerini direksiyon başında daha iyi gözlemliyorsunuz. Çünkü sorunu derinden bizzat
yaşıyorsunuz.
***
Okulların da açılmasıyla trafik perişan yollar keşmekeş... Yıllardır TV lerde gördüğümüz, korktuğumuz İstanbul manzaraları yaşanıyor şehirde. İstanbul'un yanında bu ne ki demeyin, burası Bandırma ve bu keşmekeş bu şehre fazla.
Yollar dar, trafik sıkışık, kontrolsüz kavşaklarda kaos... Ama bir yerde değil her yerde... Kaçamıyorsunuz.
Şehir insanı olarak kafa yoruyorsunuz bu iş nasıl düzelir diye. Çıkış yok, çare yok... Çünkü yollar dar çünkü araba çok...
Fakat son zamanlarda bir fikir kafamda dolaşıyor. Dün de sayfamızda paylaştığımız üzere, bir takipcimizin de ifade ettiği bu fikir gerçekleşebilecek mantıklı bir yol.
Otoparklar ücretsiz olsun, yol üzerine park etmek paralı...
Sorun şu: Şehirde otopark yok...
Bundan sonra şehir içinde her müsait yere okul gibi, cami gibi, ücretsiz yer altı yada katlı otoparklar yapılmalı. Bu devlet politikası olmalı, belediyelerin de en baş projesi...
Trafik sıkışıklığına en çok yol kenarına park eden araçlar sebep oluyor. Araçlar bir otoparka alınabilse yollar dar da olsa genişleyecek.
Bir de bu sorunun daha da büyümemesi için, otoparksız binalara artık izin verilmemeli.
***
Unutmadan, Kayacık'taki lise açılmış. Ne güzel çürümekten kurtarıldı. Ama ah o yolu... Kayacık'a, TOKİ'ye yetmeyen iplik misali incecik yolumuza şimdi lisenin trafiği eklendi. Okul saatlerinde, arkası görünmeyen konvoy gibi araçlar dar yollarda ilerlemeye çalışıyor.
Bilmiyorum NATO dan mümkün mü, ama arka taraflardan Levent yoluna bağlanmalı bu semt.
Uzun lafın kısası bu yaşamak değil. Çareler aramalı, yanlışlara dur demeli. "Saldım çayıra Mevlam kayıra" sözünü hatırlatan bir duyarsızlıkta olunmamalı. "Ya da yapacak bir şey yok" tükenmişliğini reddetmeliyiz. Çünkü sorun büyüyor ve yazık oluyor ömürlere...
Cihat Ö."
Kaynak: Editör:
Etiketler: Bir, vatandaşın, çığlığı..!Görmüyor,duymuyor, musunuz?,
Yorumlar
Haber Yazılımı