Birol Şahin:İyi Parti'den organize işler.!
Haber
20 Şubat 2022 - Pazar 01:54 Bu haber 2618 kez okundu
 
Birol Şahin:İyi Parti'den organize işler.!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Partili Meclis Üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesinin organize bir teşebbüs olduğunu öne sürdü. Organize teşebbüsünün figüranlarının Susurluk’ta İYİ Partili Ömer Öztürk, Bandırma’da ise İYİ Partili Aydilek Gönenç olduğunu iddia etti.
Bölge Haberi
Birol Şahin:İyi Parti'den organize işler.!

Şahin “ Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Susurluk Belediye Meclisi ve Büyükşehir Meclis Üyesi AK Partili İbrahim Dürmüş, devamsızlık yaptığı gerekçesi ile meclis üyeliği düşülerek yerine İYİ Partili Mehmet Çetin’in getirilmişti. Bu hedeflenen bir karardı.  Karar süreci İYİ Parti Susurluk Meclis Üyesi Ömer Öztürk’ün verdiği dilekçede ile başlamıştı. Şimdi öğrendik ki aynı tarihte eşzamanlı olarak Bandırma Meclisine İYİ Partili Meclis Üyesi Aydilek Gönenç’te aynı taleple dilekçe vermiş. Anlaşılan bu Susurluk özeline ait bir teşebbüs değil, organize bir teşebbüs” dedi.

-Organizasyonu Ural yönetiyor

 

Şahin “Partilerinin isminin İYİ olması gerçekten iyi olmaya yetmiyor, Susurluk ve Bandırma’da eşzamanlı davranış gösteriyor ki ortada “Organize bir kötülük” var. Bunun İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural tarafından yönetildiği kendi ifadeleriyle ortaya çıkmış durumda. Şu bilinmeli ki kanuna uygun olan bir şey etik olmayabilir. Biz yıllardır böyle bir durum yani CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinde olduğunu bildiğimiz hale ” bu partisinin ve ona oy veren seçmenin sorunu, bizi ilgilendirmez” diyerek bu yolla sayısal kazanç peşine düşmedik. Yasaya uygun olsa bile gündemimize bunu almadık. Ancak anlaşılan adı İYİ olan parti demokratik ve etik kurallara açıkça aykırı yasayı bile ihlal edecek biçimde fırsatçılık ile koltuk kapma kavgasına başlamış. Bu durumda istemeyerek de olsa Balıkesirli seçmenin verdiği koltuğu, sayıyı korumak için onların verdiği dilekçe ve  gerekçelerin aynısını ilk olarak Altıeylül Belediyemize veriyor ve İYİ Partili Büyükşehir Meclis Üyesi Emine Nur Çöller’in düşürülerek yerine Ak Partili Mehmet Kelemençe’nin gelmesi için aynı teşebbüsü yapıyoruz. Ancak Susurluk ve Bandırma’daki teşebbüslerinden vazgeçerlerse biz de Altıeylül Belediyesindeki teşebbüsümüzden vazgeçeriz. Devam ederlerse AK Parti’den düşürdükleri üye kadar CHP ve İYİ Partili meclis üyesi düşürerek hemşerilerimizin 2019 belirlediği Meclis Üyesi sayısını koruruz. Bu yolla onlar gibi öne geçmek istemiyoruz. Bu gündemi konuşmak ve kavgayı yapmak istemiyoruz. Belediye Meclisinde ilçelerimizde şehrimizdeki hizmeti ve projeleri konuşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

-Çöller’in geleceği Ural’a bağlı

İYİ Parti İl Başkanı Ural’a Susurluk Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün üyeliğinin ardından “Millet vicdanının sesi olduk ” şeklindeki açıklamayı partili Meclis Üyesi Emine Nur Çöller’e içinde yapıp yapmayacağını soran Şahin “ Yoksa milletvekilliği yolunda en büyük rakibi ve daha avantajlı durumdaki Emine Nur Çöller’in düşürülerek siyaseten önünden çekilmesini ellerini ovuşturarak mı izleyeceksin?” diye sordu.

-Yaşananlar koltuk kavgası mı?

Emine Nur Çöller’in Meclis Üyeliğinin düşürülüp, düşürülmemesinin İl Başkanı Özlem Ural’ın elinde olduğunu söyleyen Şahin “Sonucu onun kararı belirleyecek. Özlem Ural ya bunun şehre faydasız ve etik kurallara aykırı, seçmenin iradesini değiştirme ve basit bir koltuk kavgası olduğunu anlayıp organize teşebbüslerinden vazgeçerek Emine Nur Çöller başta olmak üzere kendi ve CHP Meclis Üyelerini koruyacak yada kişisel hedefi için Emine Nur Çöller’in üyeliğinin düşürülmesini sevinçle ellerini ovuşturarak izleyecektir” ifadesini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Birol, Şahin:İyi, Parti'den, organize, işler.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı