Bu memleket bizim.!
Haber
01 Eylül 2022 - Perşembe 15:26 Bu haber 2137 kez okundu
 
Bu memleket bizim.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, ülkede yaşanan son gelişmeleri ve 2023 C başkanlığı ile genel seçimleri değerlendirdi.
Manşet Haberi
Bu memleket bizim.!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte 2023 yılı Mayıs ya da Haziran ayında sandığa giderek, C.başkanını ve milletvekillerimizi seçeceğiz. Ardından 2024 yılında yine sandığa giderek gerçekleşecek yerel seçimlerle belediye başkanlarımızı ve yönetimlerini belirleyeceğiz.

 

Yıllardır gırtlağına kadar başta ABD ve NATO olmak üzere AB ülkeleri  ‘dış müdahale’ ile gerçekleşecek seçim sürecinin içerisinde ve bunu en azından diplomatik teamüllere etik olarak uyarak bir kenarda izlemeyi bırakın, başta Başkan Erdoğan’ı iktidardan alaşağı etme ve AK Parti iktidarına son verebilmek için  her fırsat ve olanağı, tepe tepe açıkça kullanarak, muhalefet partilerine her türlü desteği vereceklerini yekten beyan ediyorlar.

 

İktidar oyunu gizli-saklı oynanmıyor. Erdoğan ve iktidarını kuşatmak, zora sokup, halk desteğini bir şekilde sıfırlayıp,  iktidardan alaşağı edebilmek için operasyon üzerine operasyon yiyoruz. Siyasi, ekonomik, askeri, toplumsal sonuçları ortada ve sonuçları ağır mı ağır.. Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, düşünce ve ifade, örgütlenme özgürlüğü gibi insanlık tarihinde insanlığın tarihsel ve toplumsal yürüyüşünde büyük mücadelelerle kazanılmış tüm bu kutsi kavramların içi boşaltılıp, ruhsuzlaştırılıp, piçleştirildiği bir dünyada, Küresel Efendiler, amaç ve çıkarlarına uygun bu kutsi kavramları ‘elma şekeri’ olarak bizlere sunuyor. Oysa ki yaladığınız ve yediğiniz elma şekeri aslında   tam bir zehir..! Öyle ki iblis, ustaca ’melek’ diye yutturulur hale dönüştürülüyor.

 

Bağımsız ve egemen Yeni Cumhuriyet Türkiyesi’nin kuruluşunda mihenk taşı olan Büyük Taarruz zaferinin 100.yıldönümünü kutladığımız bu günlerde 2023’te de Cumhuriyet Devleti’nin kuruluşunun 100.yılını kutlayacağız. 100 yıllık bir çınardan söz ediyoruz. Ve şu tarihsel ve toplumsal gerçeği hepimiz yaşayarak, tanık olarak gördük, yaşadık ve öğrendik: İthal edilerek dünyada hiçbir ülke ve millet, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve egemenliğini sağlayamaz.

 

Yugoslavya’nın, Irak’ın, Suriye’nin Afganistan’ın, Ukrayna’nın, Libya’nın, Bosna Hersek’in, Lübnan’ın hali ortada. Bağımsızlık, egemenlik, demokrasi ve özgürlükler siparişle elde edilemez. Edeceğini iddia eden ve kendi çıkarları için ülke içinde ‘düşman’ yaratan emperyalizm ve Küresel Efendiler ile içimizdeki ülkesine ve milletine yabancı mandacı ve muhiplerdir.

 

 Ulusal kurtuluş savaşının ve Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının, Kuvayi Milliyecilerin, Malazgirt, Çanakkale ve Büyük Taarruzun mücadele ruhunun, inanç ve kararlılıBu ülkede kimin iktidarda kacağını da,gideceğine de ğının, ulusal birlik ve beraberliğin korunup, güçlendirilmesinin devlet ve millet olmak açısından öneminin iyi bilinmesi ve sahiplenilmesi gerekiyor.

 

Çünkü, bu memleket, taşı ve toprağı ile insanları , börtü böceği ile bizim.! Bu memlekette kimin iktidarda kalacağını yada gideceğine de, kimin iktidar ve yönetime geleceğine de el oğlu değil, günü geldiğinde bizler karar vereceğiz.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bu, memleket, bizim.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı