Büyükşehir'den öğrencilere destek.!
Haber
14 Ocak 2022 - Cuma 14:10 Bu haber 2243 kez okundu
 
Büyükşehir'den öğrencilere destek.!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı birinci oturumundan Kredi Yurtlar Kurumu-Çarşı- Çağış Kampusu güzergâhını kullanan öğrenciler için sevindirici haberler geldi. UKOME tarafından alınan kararla 5 Ağustos’tan sonra 3 liradan 4.5 liraya çıkarılan öğrenci tarifesindeki 1.5 liralık zammı Büyükşehir Belediyesi sübvanse edecek. Hem öğrenciler her binişte yüzde 33 indirimden faydalanacak hem esnaf mağdur edilmeyecek.
- Haberi
Büyükşehir'den öğrencilere destek.!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı birinci oturumunda üniversite öğrencilerini ve kampus taşımacıları esnafını sevindirecek güzel bir gelişme yaşandı. UKOME tarafından Kredi Yurtlar Kurumu- Çarşı- Çağış Kampusu güzergâhında öğrenci tarifesi 5 Ağustos tarihinden bu yana 3 liradan 4.5 liraya yükseltilmişti. Büyükşehir Belediyesi,  yüzde 33 artış gösteren öğrenci tarifesindeki 1.5 lirayı sübvanse etmek için adım attı.  Esnafın da mağdur olmaması için tarifeyi 4.5 lirada tutacak Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin de daha ucuz seyahat etmeleri için 1.5 liralık zammı sübvanse edecek.  Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılacak düzenlemeyle hem öğrenciler 1.5 lira gibi büyük bir indirimden faydalanacak hem de kampus taşıyıcıları esnafı mağdur edilmeyecek.  

DSİ ŞEHİDİNİ UNUTMADILAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  ayrıca ocak ayı birinci oturumunda Suriye’de görev yaparken hain terör örgütünün saldırısı sonrasında şehit olan DSİ çalışanı Cihan Gökkaya’yı unutmadı. Şehit Cihan Gökkaya’nın isminin çalıştığı kurum olan DSİ’nin 251.Şube Müdürlüğü ile Balıkesir Hava Lojmanları arasında yer alan yaya geçidine verilmesi kararını aldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir'den, öğrencilere, destek.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı