Büyükşehir ve İsmail Ok.!
Haber
21 Nisan 2022 - Perşembe 13:32 Bu haber 2388 kez okundu
 
Büyükşehir ve İsmail Ok.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, MHP'den İyi Parti'ye ve Ak Parti'ye geçiş yapan milletvekili İsmail Ok'un siyasi yolculuğunu değerlendirdi.
Manşet Haberi
Büyükşehir ve İsmail Ok.!

Önceki gün Ak Parti’nin gerçekleşen Meclis Grup toplantısında  Bağımsız  Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un  AK Parti’ye katılımı ile   TBMM yanı sıra Balıkesir’de, kim ne yakıştırmada bulunursa bulunsun,  siyasi dengeler alt üst oldu.

 

Öncelikle bunun nedenini anlamak için Ok’un siyasi yaşamının iyi bilinmesi gerektiğine inanıyorum. 1964 Kepsut doğumlu olan Ok, İlk ve orta eğitimini Balıkesir'de tamamladı. Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya - Fizik Bölümünden mezun olarak, 21 yıl öğretmenlik yaptı. 1995-1999 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999-2003 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği görevlerinde bulundu. Türk Ocakları ve Aydınlar Ocağı Balıkesir Şubesi üyesi ve  Türkiye Kamu Çalışanları Vakıf'ında, yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde MHP’den Balıkesir Belediye Başkanı seçildi ve 5 yıl Balıkesir halkına hizmet etti.

 

2015 yılı genel seçimlerinde MHP’den 25. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak TBMM'ye girdi; yine aynı yılın Kasım ayında yapılan seçimlerde yine MHP’den 26. Dönem Milletvekili olarak tekrar seçildi. 2017 yılında MHP’den ihraç edildikten sonra , 2018 yılında gerçekleşen genel seçimlerde Balıkesir’de  İyi Parti’den  milletvekili seçilip, 2019 yılı yerel seçimlerinde, İyi Parti’den ‘Millet İttifakı’nın büyükşehir başkan adayı oldu ve az bir oy  farkıyla seçimleri kaybetti.17 Şubat 2020’de İyi Parti’den istifa ederek, Bağımsız milletvekili olarak TBMM’de çalıştı ve 20 Nisan 2022’de törenle AK Parti’ye geçti.

 

Neden?

 

Çünkü, milliyetçi ve ülkücülüğü ile bilinen Ok, konu Türkiye’nin bağımsızlık ve egemenliği, SOROS’ çular, HDP/PKK olduğunda kişisel ve siyasi tipolojisi değişen ve kural tanımayan bir milletvekili. İyi Parti’nin de en büyük sorunu MHP’den ayrılıp  İyi Parti’nin kuruluşunda emek ve destek vermiş milliyetçi ve ülkücüler değil mi? Milletvekili Ok’un AK Partiye katılışı, büyükşehir siyasi ve sosyal yaşamında taşların yerinden oynamasına neden olacak gibi  görünüyor..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir, ve, İsmail, Ok.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı