Çakmak Bayırı..!
Haber
03 Mart 2022 - Perşembe 15:10 Bu haber 3027 kez okundu
 
Çakmak Bayırı..!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Manşet Haberi
Çakmak Bayırı..!

Rusya ile Ukrayna arısında bir haftadır yaşanan.. pardon, Rusya  ile ABD ve AB üzerinden NATO ile Rusya’nın yaşadığı demek gerekiyor, ‘bilek güreşi’ ile savaşın  insanlık adına kahredici sonuçlarını her gün TV’lerde canlı olarak izliyoruz..

Ukrayna ve Ukrayna halkı burada kullanılan, üzerinde oynanan, devlet olarak siyasi iradesi çooktaan ele geçirilmiş, ‘Küresel Efendiler’in amaç ve çıkarları için tepe tepe kullanılan bir ülke ve devlet konumuna düşürülmüş. 

Neden?

Çünkü, Batı ve NATO, Ukrayna’ya çağdaş ve liberal demokrasiyi, yönetim anlayışı ve yaşam tarzını taşımak, Rusya’ya karşı nükleer füzelerine alan açmak, Ukrayna’yı Rusya’ya karşı ‘koç başı’ olarak kullanmak istiyor ve bunu da saklamıyor. Bu amaç ve çıkarları için de Ukrayna halkını korunaksız namlıya sürüyor.

Savaşı, insanın insanı öldürmesini, savaşı ve işgali, yıkımı kutsamıyoruz, lanetliyoruz ama bu kahrolası savaşın perde arkasında yaşananları, savaş kışkırtıcılığına soyunanları, ülkenin ve halkının iradesini kirli amaçlar için pazarlık konusu yapan figüranları, piyonları da unutmuyoruz. Daha düne kadar demokrasi ve insan hakları gibi kavramların ardına sığınıp, algı operasyonları ve yalan yanlış bilgi ve belgelerle ülkeleri ve halkları işgal etmiş, yakıp-yıkarak milyonlarca insanı öldürmüş olanların bu gün takındıkları maskenin inandırıcılıktan uzak olduğuna, yakın tarihin tanıklığında karşı duruyoruz.

Bu karanlık, kirli ve kanlı oyun Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize ve halkımıza karşı oynanmadı mı? 15 Temmuz kalkışmasında asker üniformalı ABD/AB/NATO uşağı  FETÖ’cü terörist, ajan ve hainler başarılı olmuş olsalardı, acaba ülkenin ve milletin hali ne olurdu, hiç düşündünüz mü? ’15 Temmuz’da yurtta sulh cihanda sulh tekerlemesiyle ben başbakan olacağım diyerek, hala bu vatan ve millet hainlerini masum göstermeye çalışarak, aymazlıkla kutsayanlar, ülkenin ve milletin bağımsızlığı ve egemenliğine yönelik her yeltenişi ve  her adımı  ‘Batı ve NATO ekseninden kopuş’ diyerek alenen  SEVR hayalleri peşinde koşanların ekmeğine yağ sürenler aramızda değiller mi.! 

Yakın geçmişimiz bir yana Irak ve Suriye’de, Afganistan ve Ukrayna’da, Karabağ ve Libya’da, Kıbrıs ve Mavi Vatan’da yaşananlar, bugüne kadar yaşadığımız askeri darbeler ile 15 Temmuz kalkışması hep tarihsel ve güncel derstir. 

Aramızda bu dersleri unutanlar, hemen burnumuzun ötesindeki Çakmak  Bayırı’na  bakıp, işgal günlerinde  milli kurtuluşun ocağı olmuş tepe ve dağlarımızı dinlemeli..!

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çakmak, Bayırı..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı