Çanakkale Zaferi'nin 107’nci Yıl Dönümü’nde 18 Mart Şehitleri Anıldı
Haber
21 Mart 2022 - Pazartesi 15:04 Bu haber 3608 kez okundu
 
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci Yıl Dönümü’nde 18 Mart Şehitleri Anıldı
Vali Hasan Şıldak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Balıkesir Şehitliği’nde gerçekleştirilen Anma Töreni kapsamında Şehitlik Defteri’nin imzalanması, Çelenk Sunma Töreni ve Şehitlerin kabirlerinin ziyaretleri gerçekleştirildi.
Bölge Haberi
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci Yıl Dönümü’nde 18 Mart Şehitleri Anıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hava Pilot Kurmay Yarbay Timur Gegeoğlu, şehitlerin savaşlarda destan yazdığını vurguladı. Yarbay Gegeoğlu, “Bağımsız bir devlet olarak atalarımızın bizlere emaneti olan bu topraklarda dünyanın saygın devletlerinden biri olarak sürdürdüğümüz yaşamımızı şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilinci içindeyiz. Öleceğini bile bile gözünü bile kırpmadan düşmanın üstüne giden, dünyada bileği bükülmeyen en cesur ve en şerefli askere yani Mehmetçik'e sahibiz. Onlar, Çanakkale'de, İnönü'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Mustafa Kemal ile yokluk içinde destan yazdılar." şeklinde konuştu.
 
Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Vali Hasan Şıldak Şehitlik Defterini imzaladı. Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek şehitler için dua edildi. Duanın ardından şehit kabirlerine karanfil bırakan protokol, şehit ailelerine bu anlamlı günde tekrar sabırlar diledi. 
 
Törene Vali Hasan Şıldak'ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Ergin Dinç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin,  Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve şehit yakınları katıldı.
 
“Bir Destandır Çanakkale” Adlı Tiyatro Gösterisiyle Çanakkale Ruhu Canlandı
Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Şehitliği’ndeki törenin ardından Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen Anma Programına katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Yaşar Karaoğlan yaptı. Konuşmanın ardından İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bir Destandır Çanakkale’ adlı tiyatro gösterisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. 18 Mart’ın ruhunu tekrar yaşatan tiyatro gösterinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce Resmi Ortaokullar Arasında Düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu 6/E sınıfı öğrencisi Ayşenaz Değirmenci ‘Destandır Çanakkale’ adlı şiirini okudu. Vali Hasan Şıldak Türkiye birincisi olarak Balıkesir’i gururlandıran Ayşenaz’a ödül takdim etti.
 
Vali Hasan Şıldak Balıkesir’i temsil eden Ayşenur’un şiiriyle o günkü manevi duyguları ve Çanakkale ruhunu yaşattığını söyledi. Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, “Bütün çocuklarımızın şiir, kompozisyon, resim ve edebiyatla ilgili alanlarda üretmesini, yazmasını ve okumasını çok istiyoruz. Ayşenur bütün öğrencilerimize de güzel bir örnek teşkil etti. İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisemiz bugünü anlamlı kılan çok güzel bir gösteri sundular. Adeta bizi o yıllara, Çanakkale'ye götürdüler. Hepimizi o ruh haline büründürdüler. Bütün öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz; bir Anadolu insanı, Türk milletinin bir ferdi olarak o cephede savaşan askerimizi, gencimizi, lise öğrencimizi birebir temsil ettiler. Onlara da kocaman alkışlarla teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün Çanakkale şehitlerimizi ve bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyor, önlerinde minnet duygularımızla eğiliyoruz. Balıkesir Lisemizden cepheye giderek Balıkesir'i temsil eden ve daha çocuk yaşında geri dönemeyen çocuklarımızı, gençlerimizi, Koca Seyitler'i, Ezineli Yahya Çavuşları rahmetle yad ediyorum.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Çanakkale, Zaferi'nin, 107’nci, Yıl, Dönümü’nde, 18, Mart, Şehitleri, Anıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı