Çanakkale Zaferi,Türkiye Cumhuriyeti'nin Önsözüdür
Haber
18 Mart 2022 - Cuma 16:04 Bu haber 2827 kez okundu
 
Çanakkale Zaferi,Türkiye Cumhuriyeti'nin Önsözüdür
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü resmî törenleri Bandırma Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.
Bandırma Haberi
Çanakkale Zaferi,Türkiye Cumhuriyeti'nin Önsözüdür

Törene; İlçe Kaymakamı Engin Aksal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahir Mavi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Tören; Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Resul Yavuz’un günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler ile buradaki etkinlik bitti.

Cumhuriyet Meydanındaki törenden sonra Bandırma Şehitliği ziyaret edildi. Kahraman şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından şehitlerimizin kabirlerine çiçekler bırakıldı. Şehitlik anı defterinin imzalanması ile törenler son buldu. Çanakkale Zaferimizi tarihe kanlarıyla yazan kahraman şehit ve gazilerimizi, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet, saygıyla anıyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çanakkale, Zaferi,Türkiye, Cumhuriyeti'nin, Önsözüdür,
Yorumlar
Haber Yazılımı