Çay değil sanki zakkum suyu içiyoruz!!!
Haber
24 Haziran 2022 - Cuma 16:03 Bu haber 2967 kez okundu
 
Çay değil sanki zakkum suyu içiyoruz!!!
Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Odası Başkanı Bülent Bilir, bilinçsiz rekabetin esnafı bitirdiğine dikkat çekip, bir işletmenin çay satışından gelir elde etmesi için bir bardak çayı en az 3.5 liradan satması gerektiğini belirtti. Balıkesir’de birçok kahvehanenin 3.5 liranın altına çay sattığına dikkat çeken Bilir, “Rekabeti fiyatta değil, hizmet kalitesinde yapalım. 3.5 liranın altına çay satmak kendi ayağımıza sıkmak anlamına geliyor” dedi.
Bölge Haberi
Çay değil sanki  zakkum suyu içiyoruz!!!

 

Balıkesir Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Odası Başkanı Bülent Bilir, son dönemlerdeki zam furyasından en çok olumsuz etkilenen iş kollarının başında kendi üyelerinin geldiğini belirtti. Başta kira fiyatları olmak üzere elektriğe, suya, akaryakıta, çaya ve şekere gelen zamlar sonrasında kahvehanelerin, kafelerin ve çay ocaklarının işlerinde gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirten Bilir, “Vatandaşlarımız iğneden ipliğe gelen zamlar sonrasında ilk tasarruf eylemini özel zevklerinden yaptı. Bir kişi yiyeceği yemeği kısamaz ancak dışarıda kafede, kahvehanede harcadığı parayı kısabilir. Maalesef bu durumdan dolayı üyelerimizin işlerinde bir düşüş yaşandı. Dükkanını kapatan bir çok esnaf oldu” dedi.

 

ÖNCEDEN SİMİT VE

ÇAY AYNI FİYATTI

Esnafın emeğinin karşılığını alabilmesi için bir bardak çayı en az 3.5 liradan satması gerektiğine dikkat çeken Bülent Bilir, “ Esnafımızın dükkan kirasını, elektrik-su-yakıt faturalarını, çalışanına ödediği maaşı ve SSK’sını, hammadde ihtiyacını hesap ettiğimizde kazanca geçebilmesi için bir bardak çayı 3.5 liradan aşağıya satmaması gerekir. Biz tüm üyelerimize asgari bir bardak çayın ücretinin 3.5 lira olduğunu belirten yazımızı gönderdik. Ancak maalesef bu rakamın altında çay satan esnaflarımız var. Rekabeti fiyatta değil, hizmet kalitesinde yapmamız lazım. 3.5 liranın altına çay satmak kendi ayağımıza sıkmak anlamına geliyor. Bugün fırından bir simit aldığınızda 4 lira ödüyorsunuz. Eskiden simit ve çay aynı fiyata satılırdı. Bugünde böyle olması gerekir ama esnafımız arasında 2 liraya, 2.5 liraya çay satan var. Bizde bardak sayısının  da esnafımızın emeğinin ucuza gitmesi anlamına geliyor” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çay, değil, sanki, , zakkum, suyu, içiyoruz!!!,
Yorumlar
Haber Yazılımı