CHP: Birol Şahin,müzeye..!
Haber
10 Mart 2022 - Perşembe 12:10 Bu haber 2320 kez okundu
 
CHP: Birol Şahin,müzeye..!
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sosyal medyadan paylaştığı 8 Martı olan fotoğraflı paylaşımına ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.
Siyaset Haberi
CHP: Birol Şahin,müzeye..!

Açıklamasında; “Mehmet Birol Şahin Balıkesir’de bir müzeye konulsun. Çünkü Ortaçağ’dan günümüze dek kalmayı başarmış bu denli somut bir nesne daha yoktur” diyen CHP’li Gürkan Çavuşoğlu, Büyükşehir Meclisi’nde AKP’li Şahin’in protesto edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Açıklama şöyle:
 
“Mehmet Birol Şahin adlı AKP’li Büyükşehir Belediyesi üyesi, 8 Mart günü; yani kadınların yine taleplerini dile getirirken gözaltına alındığı, şiddete maruz kaldığı gün aklınca alay eder bir paylaşımda bulunmuştur.
 
Kadının sesini ve sözünü yükseltmesinden korkan bir anlayışın sözcüsü konumundaki bu şahıs, açıkçası içinde yaşattığı pişkinliği dışa vurarak gülünecek, acınacak ve utanılacak hale düşmüştür.
 
Kendisi için ne büyük bir şanstır ki, utanmazlığı kendine şiar edinmiş bir anlayışı siyaset bilen bir yapıda siyaset yapmaktadır; bu yüzden içeriden kendisine en ufak bir tepki bile gelmediği, herkesin arkasında olduğunu ifade ettiği tahmin edilmesi zor bir durum değildir.
 
Fakat bu şahsın pişkin pişkin çıkıp kürsüde bu şehri yönetmek adına kuracağı cümleler, bu şehirde kendisini var eden kadınlar açısından kabul edilebilir değildir. Aciz ve sığ anlayışı ile kendisine yakışanı tam olarak yerine getiren bu şahsın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alkış ve ıslıklarla protesto edilmesi gerekmektedir.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı, Kendi Partisi’nin kadın kolları pek tabi ki bu konuda herhangi bir irade göstermeyeceklerdir. Çünkü onlar da özgür iradeleri ile siyaset yapamayan emir kullarıdır ve kulaklarının üzerlerine yatarak gündemin değişmesini bekleyeceklerdir. Belki de kendi zihniyetleri de Mehmet Birol Şahin ile aynı olduğundan bu durum işlerine gelecektir.
 
Bizim önerimiz Yücel Yılmaz’ın bu konuda en azından şu çabaya girmesidir. Mehmet Birol Güven Balıkesir’de bir müzeye konulmalıdır. Büyükşehir Belediyesi de bu işlem için bütçe ayırmalıdır. Çünkü Ortaçağ’dan günümüze kalmış bu denli somut bir nesne yoktur! Kendisi ve fikir sayılmayacak ifadeleri ibret olsun diye sergilenmelidir. Manzaralı, martıların da etrafında uçuştuğu bir bölgenin seçilmesi de ayrıca önerimizdir.”
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP:, Birol, Şahin,müzeye..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı