Cinçukuru ve Malta Projeleri Başkan Tosun'un gündeminde..!
Haber
14 Nisan 2022 - Perşembe 01:12 Bu haber 3264 kez okundu
 
Cinçukuru ve Malta Projeleri Başkan Tosun'un gündeminde..!
SonKurşun gazetesi adına Gazeteci Engin Arıcan ile Mustafa Yamaner sordu, Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, yanıtladı. Bandırmalı vatandaşlar belediyenin hizmet ve yatırımları konusunda neden ve niçin tetkinsiz? Bandırmalı seçmen yerel yönetimde ne bekliyor ve istiyor? Vatandaşların Malta Deresi Projesi ile ilgili kaygıları ne? Çinçukuru ne olacak?
Bandırma Haberi
Cinçukuru ve Malta Projeleri Başkan Tosun'un gündeminde..!

- Sn. Tosun, “Biz Bandırma’da ciddi bir değişim, dönüşüm, yenilik göremiyoruz anlamında, Bandırmalı’ların bu konuda tatminsizliği nereden kaynaklanıyor? bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 2019 yerel seçimleri arifesinde  yaptığınız konuşmalarda  seçmene ütopik olmayan, mali portresi büyük projeler yerine insana dokunabilecek, gerçekleştirilebilir  projeler üzerinden sözler verdiniz. Keza, belediyenin bütçesini zorlayacak kadar büyük projelerin gerçekleştirilmesinde hep  kent olarak bugüne kadar farklı sorunlar da yaşadık. Bu çerçevede Bandırmalı’nın tatminsizliğini neye bağlıyorsunuz?

 

 

-Tabii ki öncelikle iktidara geldiğimiz yılın sonundan başlayarak  iki senelik bir kapanma dönemi var. Belki biz bunların reklamını, pazarlamasını, marketingini düzgün yapamadık. Ama baktığınız zaman bu zaman zarfında bir çok proje gerçekleştirdik. Ben bunların hiç birine açılış yapmadım. Toplu açılış diye değerlendirdik. Genel Başkanımızı getiririz diye değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte onun için de uğraşıyoruz. Belki ondan dolayı insanların bilememesinden, haberdar olamamasından dolayı  bir tatminsizlik olabilir diye düşünüyorum. Ama her mahalleye, her sokağa olabildiğince dokunuldu. Bandırma’nın biraz daha güzelleşebilmesi için, biraz daha çehresinin değişebilmesi için, ana arterler, yollar yaptık ama bunlar zaten belediyecilik hizmeti, yapmamız gerekiyordu zaten. Büyük proje dediğiniz zaman bunların içine Malta Deresini koyabilirsiniz. Önümüzdeki süreçte onu gerçekleştireceğiz. Büyük bir Lansman Tanıtım Toplantısı yapacağım. Artık önümüzdeki süreçte bu yaptığımız projelerin hepsini vatandaşlara tanıtacağız, piarını yapacağız, kamuoyuyla paylaşacağız. Hatta şunu söyleyeyim, Cin Çukuru ile ilgili de çalışmaları sürdürüyorum şu an. Cin Çukurunu bile belki bu dönemde yapabiliriz. Tabi ki belediyenin bütçesinden yapılabilme ihtimali düşük ama önümüzdeki süreçte yatırımcılarla görüşmeler sürüyor. Yap- işlet- devret veya kat karşılığı olabilir yani bir çok formülü var, bir iki yatırımcıyla görüşülüyor.

 

 

Zaten baktığınız zaman Genelevi kaldırdım. Malta Deresini yapıyorum. Şimdi bunun içine bir de Cinçukuru’nu koyarsanız, Cinçukuru’nu da yaptığımız zaman, vaat etmememize rağmen bu dönemde en azından son kalan iki senede Malta Deresi kesin biter, önümüzdeki sene teslim olacak. Bir sene içinde vatandaşların kullanımına sunacağız. Yapabilirsek Cinçukuru’nun da altyapısını organizasyonunu hazırlayıp kamuoyuyla paylaşıp, herkesin içselleştirdiği, herkesin kabul gördüğü projelerinin oluştuğu noktadan sonraki süreçte onun da temelleri atılıp bir sonraki dönemde de tamamlanır diye düşünüyorum. Veyahut da şimdi yaparsak iki senede de tamamlanır. Çünkü artık teknoloji çok hızlı ilerliyor. Keza, siyasetin kötü bir alışkanlığı var ve biz bundan hep kaçındık. Seçim öncesi seçmenin oyunu alabilmek için  seçmene büyük, çapınızı aşan, gerçekleştirilmesi güç projeler sunma alışkanlığı ve kolaycılığı.. Böyle başlanmış ama yıllardır yarım kalmış, hala bitirilmeyi bekleyen bir çok projemiz  var. Örneğin, Paşabayır mahallemizde yıllar önce başlanmış ama tamamlanamayan Kültür Merkezi inşaatımız gibi.

 

-Malta Deresi ile ilgili kamuoyunda genelde vatandaşların belli kaygıları var. İnşaat olayına siz de yabancı değilsiniz, Malta Deresinin geçtiği alanda, geçmişte böyle yerlerde ciddi anlamda sorunlar yaşandığı için oraya yapılacak bir yapılaşmanın Bandırma açısından bir felaketle sonuçlanabileceği yönünde kaygılar var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

- Mesela, yapılaşma derken, oradaki yapılaşma daha çok düşük tarzlı bir yapılaşma. Kafeteryalar, Restaurantlar vs. oradaki suyun akışına, suya herhangi bir sıkıntı verecek bir yapılaşma yok. Yapılaşma dediğin, tek katlı Restaurantı, kafeteryası, Büfesi… Yapılaşma dediğin, Kaykay pisti, Basketbol sahaları, Tenis Kortları vs. Yani Malta Deresinin akışkanlığında herhangi bir olumsuzluk olmayacak. Kaygı duyulacak bir yapılaşma değil. Tabi bunlar maliyetli projeler. Belediyenin bütçesi, gelir gider durumu ekonomik kriz ile beraber ciddi şekilde bir artış var.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cinçukuru, ve, Malta, Projeleri, Başkan, Tosun'un, gündeminde..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı