Cumhuriyet,Mumcu'yu budadı mı!?
Haber
26 Ocak 2022 - Çarşamba 20:05 Bu haber 2371 kez okundu
 
Cumhuriyet,Mumcu'yu budadı mı!?
Uğur Mumcu'nun katledilişinin 28'inci yılında Cumhuriyet gazetesinin manşetinde skandal bir detay dikkat çekti. Gazetenin 25 Ocak gününe ait manşetinde Mumcu'nun 'Anti emperyalistim' ve 'Tam bağımsız Türkiye'den yanayım' sözlerine yer verilmedi.
Türkiye Haberi
Cumhuriyet,Mumcu'yu budadı mı!?

Cumhuriyet gazetesi 25 Ocak Salı günü '"Hepimiz Uğur Mumcu'yuz" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Başlığın yan tarafında Uğur Mumcu'nun "Ben Atatürkçüyüm" ifadeleriyle başlayan ünlü deyişine yer verilirken, "Anti emperyalistim" ve "Tam bağımsız Türkiye'den yanayım" ifadeleri metinden kırpıldı.

Gazetenin spotunda yer alan ifadeler şu şekilde:

"Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, terörün karşısındayım."

Uğur Mumcu'nun "Anti emperyalistim" ve "Tam bağımsız Türkiye'den yanayım" sözlerinin atlanarak direkt "Terörün karşısındayım" ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti.

25 Ocak 2022 Salı Cumhuriyet gazetesi

Uğur Mumcu'ya ait olan sözlerin asıl hali ise şu şekilde:

"Ben Atatürkçüyüm… Ben, cumhuriyetçiyim… Ben lâikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucuyum… Ben, terörün karşısındayım… Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır."

Öte yandan Mumcu'nun birinci sayfada kırpılan sözleri ise gazetenin 8'inci sayfasında tam haliyle verildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhuriyet,Mumcu'yu, budadı, mı!?,
Yorumlar
Haber Yazılımı