Davutoğlu'ndan çarpıcı ve çelişkili açıklamalar
Haber
18 Kasım 2022 - Cuma 10:23 Bu haber 1655 kez okundu
 
Davutoğlu'ndan çarpıcı ve çelişkili açıklamalar
Taksim'deki terör saldırısı sonrası “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan önüne çıkamaz” sözleri gündeme gelen Ahmet Davutoğlu, o sözlerini inkar edercesine konuştu.
Siyaset Haberi
Davutoğlu'ndan çarpıcı  ve çelişkili açıklamalar

AKP’den kovulduktan sınra Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu, CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’de katıldığı canlı yayında, 7 Haziran – 1 Kasım arasında yaşanan terör olaylarının ‘iktidar tarafından organize edildi’ söylentilerine, “Türkiye’deki terör olaylarını seçime avantajlı girebilmek için iktidar kendisi organize etmiş’ sözü, dönemin Başbakanı olarak; asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur” yanıtını verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama nedeniyle Davutoğlu’na tepki göstererek söylediği, “Başbakanlık yaptın, 2015 yılında neler olduğunu çık anlat. Sen sustuğun için insanlar ölüyor” ifadelerine, “Ciddiye almıyorum, psikolojik dengesini doğru görmüyorum, tedavi görmesi gereken birisi olarak değerlendiriyorum” diye cevap verdi.

Ahmet Davutoğlu, “Türkiye bir uyuşturucu merkezi haline geldi. Yani 2017’ye kadar Türkiye uyuşturucuda transit ülke konumundaydı. Yani uyuşturucunun bir yerden bir yere aktarıldığı ülke şimdi ise hedef konumunda” diye konuştu.

Davutoğlu’nun konuşmasından ilgili kısım şöyle:

“Farklı yorumları ben de okudum. İki dönemin karşılaştırılması çok doğru değil. Sanki 7 Haziran 1 Kasım arasındaki terör olaylarını sanki devlet kendisi iktidar hükümet ne derseniz deyin organize etmiş ki seçime avantajlı girebilmek için. Bir kere bu kesinlikle o dönemin başbakanı olarak asla doğruluk taşımayan husustur. Dünyanın her yerinde terör olayları vardı.

IŞİD terör örgütünün ve bağlantılı başka yapıların bütün dünyada yaygın terör eylemlerinin olduğu dönemdi. Türkiye’de de o dönemde Suruç ve Gar saldırısı IŞİD tarafından, Ceylanpınar’da, Adıyaman’da ve daha sonra birçok şehrimizdeki terör saldırıları da PKK tarafından yapıldı.”

‘SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU SAYIN BAHÇELİ’Yİ O GÜNKÜ GELENLERLE DETAYLI BİLGİLER VERDİM’

Defalarca bunu yayınladık. O açıklama Gar saldırısından 10 gün sonradır. Gar saldırısından iki gün sonra olayla ilgili gayet şeffaf bilgiler verdim. Böyle bir dönemde siyasi bir çıkar beklemek insanlık dışıdır dedim. Hala bazı çevreler kasıtlı şekilde bu propagandayı yaptılar.

Sayın Kılıçdaroğlu’nu Sayın Bahçeli’yi o günkü gelenlere detaylı bilgiler verdim. Saldırıdan 2 gün sonra. Eğer 1 Kasım seçimlerinde organize bir şekilde hükümet tarafından yapılmış olsaydı seçimlerden sonra bu saldırıların durması gerekirdi değil mi? 12 Ocak seçimi kazanmışız Sultanahmet’te vatandaşlarımızı kaybettik, Güvenpark’ta 38 vatandaşımızı kaybettik.”

NE OLMUŞTU?

Davutoğlu’nun başbakanı olduğu AKP hükümeti, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde tek başına iktidar olamamış, koalisyon kurulamayınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 1 Kasım 2015’te yapılmak üzere ‘tekrar seçim’ kararı alınmıştı. AKP tekrar çoğunluğu sağlayarak iktidar olmuştu.

İki seçim arasında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde bombalı ve silahlı terör saldırıları gerçekleşmişti.

Davutoğlu Ağustos 2019’da Sakarya Dostlar Platformu’nun etkinliğinde şunları söylemişti:

“Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman -bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye’nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk.”

Davutoğlu, mayıs ayında yaptığı bir açıklamada ise tartışma yaratan sözlerine ilişkin şunları söylemişti:

“Ben bu dosyaları açtığım için buradayım. O dönemde bu terörü başlatan ve tırmandıran bir kaos üreten çevreler vardı. Bunun içinde PKK terörü de var, FETÖ’cüler var. Başbakansınız ve bir mücadele yürütüyorsunuz PKK çıkmış silahlı mücadele çağrısı yapmış ki bugün barış diyen isimler de o gün barikatlar, hendekleri savunuyor. Ve o hendekler, barikatlar benden önce kuruldu, ben birer birer yıktım. Diğer tarafta devletin içinde FETÖ unsurları var, onlar da kaosun peşinde. Öbür tarafta bu kaosu yenmek için sizinle beraber çalışması gereken insanlar… İşte insan önüne çıkamaz dediğim insanlar onlar. Yani Cumhurbaşkanı olarak Sayın Erdoğan, AK Parti içinde daha sonra bana karşı harekete geçen Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak ve diğerleri… Terörle mücadelede başbakanlarının yanında yer almak yerine Ankara Beştepe’de karargâh kurup benim partide zayıflamam ve 1 Kasım seçimlerine giderken AK Parti’yi ele geçirme teşebbüsü içindeydiler. Bugün terörle mücadele kahramanlığı yapıyorlar ama düşünün 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında bakın bakalım Sayın Erdoğan’ın bir tane Doğu ve Güneydoğu gezisi var mı? Bakın bakalım Binali Yıldırım’ın başbakanımızın yanındayız, terörle mücadelenin karşısındayız demiş mi? Bakın bakalım şimdi kahramanlık taslayan Süleyman Soylu o günlerde bizim yanımızda mı durmuş yoksa teşkilat içinde bana karşı harekete mi geçmiş? Şimdi bunlar utanılacak şeyler değil mi?”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Davutoğlu'ndan, çarpıcı, , ve, çelişkili, açıklamalar,
Yorumlar
Haber Yazılımı