Değişim ve yenilenme
Haber
20 Nisan 2022 - Çarşamba 11:47 Bu haber 2760 kez okundu
 
Değişim ve yenilenme
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması(SEGE) ile Gönen'in sıralamadaki yerini değerlendirdi.
Manşet Haberi
Değişim ve yenilenme

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması(SEGE),geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklandı. Araştırmaya göre, birinci kademe gelişmiş ilçeler, Marmara Bölgesi'nde 36, Ege Bölgesi'nde 13, İç Anadolu'da dokuz, Akdeniz Bölgesi'nde beş, Karadeniz'de iki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da birer tane bulunuyor.

 

Araştırmaya göre ikinci kademede 173, üçüncü kademede 175, dördüncü kademede 215, beşinci kademede 222, altıncı kademede ise 121 ilçe bulunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı araştırma ile ilgili, "973 ilçeye ait İlçe SEGE-2022 çalışmasında ise sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanılmıştır. Analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıraları belirlenmiş, skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırılmıştır." bilgisin paylaştı.

 

Yazımızın Başında belirtelim: Sosyo-ekonomik  gelişkinlik ölçütlerine göre, Balıkesir Büyükşehrin 20 ilçesi içerisinde Gönen,3.kademede  ve ülke genelinde ise, ilçeler arasında 254.sırada yer alıyor.

 

İşte, bizim yazılarımızda ısrarla dikkat çekip, vurguladığımız kentimiz için değişim ve yenilenmenin yaşamımızın her alanında vazgeçilmezliği ve kaçınılmazlığı da tam bu nokta da başlıyor. Kentsel ve bölgesel  kalkınma stratejisinin, gelişmenin ve değişmenin sürdürülebilir niteliğe bürünerek, gelecek projeksiyonu ile planlanarak şekillendirilmesi  hem kamu ve yerel yönetim yanı sıra toplumuzun tümünün sorunu. Yapılan çalışmada 56 değişken kullanılıp, değerlendirilmiş ve sosyo-ekonomik gelişkinlik kategorisinde ilçe olarak 3.kategorede ve ülke genelinde 254.sıradayız

 

Fazla söze ihtiyaç yok.!

 

Çünkü, laf kalabalığı ile ne günü kurtarabiliriz ne de geleceği inşa edebiliriz. Yaşamın her alanında değişim ve yenilenme kaçınılmaz. Herkes dersini iyi çalışmalı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Değişim, ve, yenilenme,
Yorumlar
Haber Yazılımı