Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkesi H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi Açılışı Gerçekleşti
Haber
18 Mayıs 2022 - Çarşamba 15:26 Bu haber 2710 kez okundu
 
Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkesi H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi Açılışı Gerçekleşti
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkesi H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi Açılışı Gerçekleşti Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkesi H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi açılışı 17 Mayıs günü Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliği yaptığı bir programla gerçekleşti.
Bandırma Haberi
Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkesi H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi Açılışı Gerçekleşti

 Programa Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğa. Refik Levent Tezcan, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Selahattin Akalp, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Bandırma Belediye Başkan V. A. Levent Coşkun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Tarakçı, Kocaman Balıkçılık ailesi, il ve ilçe protokolü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreter Cihangir Boz, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Üniversitenin akademik-idari yöneticileri ve personeli, öğrencileri, basın mensupları ve çok sayıda misafir katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan programda açış konuşması Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından gerçekleştirildi. Sarı yaptığı konuşmasında “Toplum olarak suyla kültürümüz az olduğu için bu konuda neler yapabiliriz diye düşünerek bir deniz bilim merkezi kurmayı planladık. İçinde akvaryumu, müzesi olan, denizciliği anlatan bir merkez olsun istedik. Böyle bir plan yaptık ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle hayata geçiremedik. 1200 metrekare alana sahip olan bu alanı Kocaman ailesi bize tahsis etti. Böyle güzel bir yerin Üniversitemize, bölgemize ve ülkemize kazandırılmasını sağlayan Kocaman ailesi başta olmak üzere, destek veren Marmara Adalar Belediyesi’ne, Kale Grubu’na ve Deniz Kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu merkez, Türkiye’de bu anlamda ilk deniz bilim merkezi olacak.” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Deniz Bilim Merkezinin hayata geçirilmesinde en büyük katkıya sahip olan Kocaman ailesini temsilen, Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman bir konuşma gerçekleştirdi. Kocaman “Böyle güzel bir günde aramızda olduğunuz için hem şahsım hem de ailem adına çok teşekkür ediyorum. Üniversiteye katkı sunma önerisi bizden geldi, babam eğitme öğretime çok önem verirdi. Böyle bir merkez kurulması da onun hayaliydi. Bizim mesleğimizde ciddi bir eksiklik var. Balıkçılık denizcilikten nasibini yeteri kadar alamamıştır. Genç balıkçılarımızı maalesef eğitemiyoruz. Bizim en çok istediğimiz, eğitimli genç balıkçılar yetiştirmek. Bunun bir ilmi var, eğer bunları öğretebilirsek denizlerimizi de korumuş oluruz. Bu tesisler bir başlangıç. Bundan sonra elimizden geldiğince bu tesisleri artırarak geliştireceğiz. Babam buranın ilk yapılışını gördü. Bugün birlikte açılışını görmüş olmaktan da mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Protokol konuşmalarında kürsüye son olarak Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir geldi ve “Üniversitemizin kuruluşundan beri belki de en çok keyif aldığım, en çok mutlu olduğum etkinliklerden birinde bir aradayız. Buradaki deniz bilim merkezimiz benim de çok değer verdiğim bir yer. Geçtiğimiz 23 Nisan itibariyle 7. Yaşını tamamlayan ve her geçen gün büyüyen Üniversitemiz için Denizcilik Fakültesi hep ön planda oldu. Denizcilik Fakültesi ve denizcilikle ilgili atılımlarda da iki ismin çok etkisi oldu. Bunlardan biri Osman Bey’dir. Çünkü bir araya geldiğimizde hep bana bunu sordu ve bunu önceledi. Buradan hareketle ve deniz şehrinde yaşıyor olmamız sebebiyle denizcilik fakültemize önem verdik. Bu anlamda Türkiye’de ihtiyaç var. Çünkü çok fazla denizcilik fakültesi yok. Bugün en önde gelen denizcilik fakültelerinden biri olduğumuzu söyleyebilirim. Abartmadan söylüyorum; en modern, en çağdaş alt yapıya sahip denizcilik fakültesine sahibiz. Burayı açmamızda pek çok kişinin emeği var. Özellikle bilim merkezimize ismini verdiğimiz, çok büyük destekleri olan Avni Kocaman’ı rahmetle anıyoruz. Ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından plaket takdim törenine geçildi. Kocaman ailesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Bandırma Belediyesi, Marmara Belediyesi ve Kale Grubu’na plaketleri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından verilirken Pehlivan Orman Ürnleri, Soylu Ajans, Jotun Boya, Aqua Grubu, Burhaniye Ticaret Odası, Erdek Dalış Kulübü, Yücel Kocabıyık’a Denizcilik Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından verildi. Deniz Bilim Merkezine sanat eserleriyle katkı sağlayan sanatçılara da ayrıca katılım belgesi takdimi yapıldı.

 

Programda daha sonra Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi. Büyük bir coşkuyla açılışı gerçekleşen Deniz Bilim Merkezinde tüm misafirler tarafından, merkez içerisinde yer alan Deniz Bilim Galerisi, Marmara Akvaryumu, Balıkçılık Müzesi, Su Sporları Merkezi gezildi. Program, Su Altı Teknolojileri Programı öğrencilerinin açılış günü anısına deniz yüzeyine anı mermer bloğu bırakması ve deniz altından deniz yüzeyine Türk bayrağını çıkararak yaptığı etkili gösteri ile son buldu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Denizcilik, Fakültesi, Eğitim, ve, Uygulama, Yerleşkesi, H., Avni, Kocaman, Deniz, Bilim, Merkezi, Açılışı, Gerçekleşti,
Yorumlar
Haber Yazılımı